Történelmet írt az izraeli futballválogatott

Az esélyesebb brazilok elleni hosszabbításban szerzett góllal az izraeli csapat bejutott az U20-as labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe.

Szombat este Izrael ifjúsági labdarúgó-válogatottja megdöbbentette a világot azzal, hogy a FIFA U20-as világbajnokság negyeddöntőjében kiejtette a brazil csapatot.

Az izraeli csapatnak már az utolsó, Japán elleni csoportmeccsen is sikerült hátrányból fordítania, amivel bejutott a legjobb tizenhat csapat közé, de arra nem számított senki, hogy ez sikerülni fog a sokak által élcsapatnak tartott brazilok ellen is.

Izrael teljesen uralta a mérkőzést, de gólt nem sikerült szereznie. A brazil csapatnak az 56. percben sikerült betalálnia, de az izraeli csapat kevesebb mint 4 perc múlva Halaili góljával visszavágott, majd 90 perc után hosszabbítás következett.

Egy perccel a hosszabbítás kezdete után Izrael ismét hátrányba került, de alig egy perccel később ismét sikerült egy újabb góllal visszakapaszkodnia. Dor Turgeman végül a 108. percben két brazil védő mellett vitte el a labdát és lőtt gólt, megszerezve ezzel a vezetést.

A hosszabbítás második részében Izrael kihagyott két büntetőt, de ennek ellenére maradt 3:2 az eredmény, így Izrael bejutott az U20-as világbajnokság elődöntőjébe.

A meccsről készül összefoglaló itt tekinthető meg:

Israel vs Brasil (3-2), el resumen del partido y los goles en el Mundial Sub-20 Argentina 2023

Conozca los momentos más importantes del partido Israel vs. Brasil en el Mundial Sub-20 Argentina 2023. No se pierda la transmisión de los próximos partidos por www.golcaracol.com Suscríbase [GRATIS] a nuestro canal en YouTube http://bit.ly/2yAIGcU noticias de fútbol, fútbol internacional y mucho más.

Az elődöntőben Izrael ifjúsági válogatottja az USA és Uruguay közötti mérkőzés győztesével találkozik. Így vagy úgy, Izraelnek most már reális esélye van az U20-as világbajnoki címre is akár.

„Amit tettünk, azt az egész országért tettük. Láthatták ma, hogy mi voltunk a jobb csapat, és egyszerűen megérdemeltük a győzelmet.

A büntetőrúgások alatt meg akartam halni, de ez a csapat mentálisan annyira erős, és tudtam, hogy nem fogunk elfáradni. Erős karakterünk van, és olyan játékosok, akik hisznek magukban. Jók vagyunk, és ezt mi is tudjuk” – nyilatkozta a meccs után Ofir Haim, a csapat edzője.

A győztes gólt szerző Dor Turgeman pedig az egyiptomi határon történt támadásról (amelyben 3 izraeli katona veszítette életét) beszélt a meccs után.

„Izraelben nagyon nehéz napot éltünk át, és ezt a győzelmet a családjuknak és az egész országnak szeretnénk ajánlani. Reméljük, hogy ez egy kis vigaszt ad nekik”

– mondta.

Lelőttek három izraeli katonát az egyiptomi határon

A fiatal katonák két különböző támadásban veszítették életüket.