Elesett a színpadon Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök megbotlott és elesett, miközben átadta a diplomákat az amerikai légierő akadémiájának diplomaosztó ünnepségén Coloradóban – számolt be a BBC. 

Bident, aki 80 évesen az ország legidősebb hivatalban lévő elnöke, talpra segítették, és úgy tűnt, nem esett baja.

Az elnök mintegy másfél órán át állt, hogy kezet fogjon a 921 végzős kadét mindegyikével.

A Fehér Ház kommunikációs igazgatója korábban azt mondta, „jól van”.

No Title

President Biden fell down after handing out diplomas at the U.S. Air Force Academy graduation in Colorado Springs on June 1. He quickly stood back up. Subscribe to The Washington Post on YouTube: https://wapo.st/2QOdcqK Follow us: Twitter: https://twitter.com/washingtonpost Instagram: https://www.instagram.com/washingtonpost/ Facebook: https://www.facebook.com/washingtonpost/

A Fehér Ház sajtóközleménye korábban azt állította, hogy Biden megbotlott egy fekete homokzsákban, miközben a színpadon mozgott.

Az incidensről készült felvételeken látszik, hogy Biden a súgógépének alátámasztására használt két homokzsák egyikére mutat, miközben a légierő egyik tisztviselője és a titkosszolgálat két tagja felsegítette.

A kritikusok szerint Biden túl idős ahhoz, hogy induljon egy második elnöki ciklusért.

A legutóbbi felmérések szerint az amerikai választók többsége aggódik az idős kora miatt. Győzelme esetén 82 éves lenne a második ciklus kezdetén.

Ez az esés, a korábbi bicikliről és az Air Force One lépcsőjén való felfelé menet történt botlások mellett, tovább növelheti ezeket az aggodalmakat.

Bidennek nem kellene indulnia az elnökválasztáson egy volt tanácsadója szerint

Egyre többen kérdőjelezik meg az amerikai elnök mentális állapotát.