A millenniumi generáció ahogy idősödik egyre konzervatívabb lesz

Az „ezredfordulós” korosztály tagjai megtartották a hagyományt, és ahogy idősödtek, fokozatosan a politikai spektrum jobb oldala felé mozdultak el – számolt be a The Post Millennial. 

Joe Biden elnök 2020-ban elvesztette a 18 és 29 év közöttiek szavazatainak közel felét, akik 2008-ban Barack Obama korábbi elnökre szavaztak.

A The New York Times szerint Biden a szavazatok 55 százalékát kapta azok körében, akik 2008-ban 18 és 29 év közöttiek voltak. Ugyanezek a szavazók a 2022-es félidős választásokon mindössze 10 ponttal részesítették előnyben a demokraták jelöltjét.

A 2008-ban Obamát megválasztó szavazók minden generációja jobbra tolódott. Ezek az eredmények ellentmondanak a közelmúltbeli jelentéseknek, amelyek szerint a fiatalabb generációk a demokraták mellett maradnak.

Történelmileg a fiatalabb generációk a demokratákra szavaznak, és ahogy idősödnek, úgy válnak konzervatívabbá. Van egy népszerű mondás, amely szerint ha valaki a 20-as éveiben a republikánusokra szavaz, annak nincs szíve, de ha 30 éves kora után a demokratákra szavaz, akkor nincs esze. Mivel az ezredfordulósok közül sokan már elmúltak 30 évesek, úgy tűnik, hogy a mondás továbbra is igaz.

A demokraták figyelmüket a Z generációs szavazók befolyásolására irányították át azzal, hogy a közösségi média influencerek segítségével mutatják be üzeneteiket az olyan alkalmazásokon, mint a TikTok.

Áprilisban egy jelentésből kiderült, hogy a Fehér Ház az influencereknek egy tájékoztató szobát fog adni.

Ezzel a stratégiával a 18-29 éves korosztályba tartozó szavazókat akarják megcélozni. „Megpróbáljuk elérni a fiatalokat, de az anyukákat is, akik különböző platformokat használnak az információszerzésre, valamint a klímaaktivistákat és azokat az embereket, akiknek az információszerzés fő módja a digitális” – mondta Jen O’Malley, a Fehér Ház kabinetfőnöke.

Korlátlan szabadság, korlátlan boldogtalanság?

A szexuális forradalom következménye a házasság elhagyása, a gyermektelenség és férfi és női szerepek tagadása lett.  Hajdú Tímea írása.