A lakosok többsége nem támogatja, mégis megtartották a jeruzsálemi Pride-ot

A jeruzsálemi lakosok túlnyomó többsége nem támogatja a Pride-felvonulást a városban.

Mintegy 30 ezren gyűltek össze a fővárosban a Jeruzsálemi Pride csütörtök délután, miközben több ezer rendőr biztosította a rendezvényt.

Annak ellenére, hogy a szokásosnál is nagyobb feszültség övezte az eseményt, a menet incidensek nélkül zajlott le.

A Miskar által végzett és a Bechira Alapítvány által kezdeményezett új közvélemény-kutatásból kiderült, hogy mit gondolnak a jeruzsálemi lakosok a csütörtökön megtartott „Pride-felvonulásról”.

A lakosok 87%-a nem szándékozott részt venni a felvonuláson, vagy megnézni azt, és a jeruzsálemiek 79%-a ellenzi vagy közömbös a felvonulással kapcsolatban.

A jeruzsálemieknek csupán egyötöde (21%) mondta azt, hogy támogatja a felvonulás megrendezését a városukban.

A felmérésből az is kiderült, akik azt mondták, hogy nem vesznek részt a felvonuláson vagy nem nézik meg azt, többek között súlyos fájdalmat, szégyent és szomorúságot éreznek a felvonulás miatt. A jeruzsálemi lakosok mintegy 70%-a úgy véli, hogy az önkormányzatnak nem kellene támogatnia a felvonulást, és nem kellene szivárványos-zászlókat kifüggesztenie a város egész területén.

A válaszadók több mint 55%-a szerint a felvonulást rákényszerítették a város lakóira, és az sérti Jeruzsálem szentségét; mintegy 60% szerint a Legfelsőbb Bíróságnak nem lett volna szabad engednie, hogy érzelmi és etikai manipulációkkal kikényszerítse a felvonulás megtartását.

Dror Arje rabbi, a Bechira Alapítvány alapítója elmondta: „Ez a felmérés bátorító és örömteli. Jeruzsálem határozott nemet mond a normálisnak nem nevezhető kényszerítési kísérletekre. A jeruzsálemi lakosok fontosnak tartják a város különleges jellegének megőrzését;

a Pride megtartása nagyban sérti a jeruzsálemi lakosok, zsidók és arabok érzéseit egyaránt”.

Amikor már Izrael sem elég befogadó a nyugati haladároknak

Páros lábbal állt bele Izraelbe a világ egyik legnagyobb meleg magazinja. Nem kellett volna. Vélemény.