ORFK: a magyar rendőrség megvédi Európa határait

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy megakadályozza az illegális migránsok bejutását Magyarországra, illetve az Európai Unió területére, ennek érdekében támogatja a nyugat-balkáni országok határőrizeti tevékenységét – közölték a Szerbiába induló rendőri kontingens búcsúztatásán kedden Budapesten.

A police.hu-n megjelent közlemény szerint a Készenléti Rendőrség központi objektumában tartott eseményen Balázs László ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határrendészeti főosztályának vezetője búcsúztatta a Szerbiába induló hatodik magyar rendőri kontingens tagjait.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak majd el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, továbbá közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.

Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is.

A kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával segíti az érintett határszakasz védelmét – olvasható a police.hu-n.

Azt írták, a 35 tagú szerbiai kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök a saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Magyarország embercsempészeket kénytelen elengedni

Mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök.