John Cleese: Nem fogjuk cenzúrázni a Brian életét

John Cleese brit komikus csütörtökön a Twitteren tisztázta, hogy nem vágja ki a Loretta-jelenetet a Monty Python’s Life of Brian című 1979-es klasszikus színpadi felújításából.

„…és hogy az összes színész – köztük több Tony-díjas – határozottan azt tanácsolta nekem, hogy vágjam ki a Loretta-jelenetet” – állt a bejegyzésben. „Természetesen nem áll szándékomban ezt megtenni. Tehát valaki a közönségből felhívott egy újságírót, és félreérthetően számolt be rólam”.

Egy Twitter-felhasználónak válaszolva Cleese azt mondta: „Ezek abszolút első osztályú Broadway-előadók voltak, és hajthatatlanok voltak, hogy nem ússzuk meg, hogy a jelenetet New Yorkban játszuk!”. Majd így folytatta: „Megkérdeztem tőlük: „A Python-rajongók nem fognak eljönni, mert egy olyan jelenetet játszunk el, amin 40 éve nevetnek?””.

Szerdán jelentették, hogy Cleese ki akarta vágni azt a viccet, amelyben a karakter Stan azt állítja, hogy „nő akar lenni”, hogy gyerekeket szülhessen. Azt mondta: „Minden férfinak joga van ahhoz, hogy gyerekeket szüljön, ha akar”. Azt is válaszolja, hogy „ne nyomj el engem”, amikor Cleese karaktere, Reg azt mondja: „De neked nem lehet gyereked… Neked nincs méhed.”

Más pletykák arról szóltak, hogy Cleese a „Bright Side” jelenetet is kivágta. Azt mondta, hogy az állítások „nem igazak, és jó okkal”. Viccelődött: „Nem akarjuk felbosszantani Ericet, és ez az egyetlen hozzájárulása a Brian élete forgatókönyvéhez”.

Cleese 2022-ben a wokeness-t szidta, mondván, hogy a jelenlegi kultúrában „a kreativitás halála” tapasztalható.

(The Post Millennial)

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Transz misszió: Futótűzként terjed a Loretta jelenet a Brian életéből – videó

„Miért küzdenénk, hogy legyen joga szülni, ha egyszer nem szülhet gyereket??” Nézze újra a jelenetet magyar szinkronnal!