Megdöbbentő jelentést tett közzé a covidról az izraeli egészségügyi minisztérium

Moshe Feiglin volt képviselő a Twitteren tette közzé az izraeli egészségügyi minisztérium válaszát a különböző koronavírus-statisztikákkal kapcsolatos kérdésekre.

A dokumentumban az egészségügyi minisztérium tisztázta, hogy egyetlen olyan 18-49 év közötti felnőtt sem halt meg koronavírusban, aki nem rendelkezett már meglévő alapbetegséggel.

A minisztérium ugyanakkor hangsúlyozta, hogy információi „olyan információkon alapulnak, amelyeket maguk a betegek vagy családtagjaik önként adtak meg egy járványügyi vizsgálat részeként, amennyiben vizsgálatot végeztek, és a beteg úgy döntött, hogy megosztja [az információt] a vizsgálóval”.

„Ezért a meglévő információk nem feltétlenül tükrözik a beteg egészségügyi helyzetét”

– hangsúlyozták.

Az oltott, nem oltott és részlegesen oltott személyek halálozási átlagéletkorára vonatkozó kérdésekre vonatkozóan az egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy a koronavírusban elhunyt oltott személyek átlagosan 80,2 évesen haltak meg, míg a nem oltott, koronavírusban elhunyt személyek átlagosan 77,4 évesen. Azok esetében, akik be voltak oltva, de elmulasztották az emlékeztető adagot, a koronavírus okozta halálozás átlagos életkora 80,8 év volt.

Egy korszak vége: bezárt Izrael utolsó aktív covid-osztálya is

Januárban a covidot influenzaszerű vírusos megbetegedéssé minősítették már vissza Izraelben.