A Simon Wiesenthal Központ szerint felelősségre kell vonni Roger Waters-t

Az antiszemitizmus elleni küzdelem egyik vezető szervezete reagált arra, hogy az énekes a berlini koncertjén Anne Frankot és egy arab újságíróhoz hasonlította.

A Simon Wiesenthal Központ felszólítja a német hatóságokat, hogy vonják felelősségre a Pink Floyd egykori frontemberét és Izrael-ellenes aktivistát, Roger Waters-t.

A Waters a koncert alatt Anne Frank és Shireen Abu Akleh nevét egymás mellé vetítették, egyenlőségjelet téve a holokauszt áldozata és a palesztin arab újságírónő közé, akit tavaly véletlenül lelőttek, miközben egy izraeli terrorellenes akcióról tudósított.

„Szégyelljék magukat a frankfurti hatóságok és a Mercedes Benz aréna, amiért az antiszemita Roger Watersnek helyszínt biztosítottak a koncertjéhez”

– mondta Abraham Cooper rabbi, az Wiesenthal központ egyik vezetője.

„Németország tehát felelősségre fogja vonni Waters-t a holokauszt elferdítése miatt, vagy a szervezők rohanni fognak, hogy még több, koncertnek álcázott Izrael-ellenes gyűlöletünnepséget engedélyezzenek?”.

Waters az elmúlt években az Izrael elleni megszállott gyűlöletével sokszor bekerült a hírekbe: a zsidó államot apartheiddel és népirtással vádolja, miközben Vlagyimir Putyin orosz elnököt bevédi Oroszország ukrajnai inváziója miatt, de tagadja a népirtást is, amelyet Kína jelenleg az ujgur muszlimok ellen követ el.

Roger Waters SS ruhás parádéja Berlinben

A Pink Floyd volt gitárosa nem egyszerűen antiszemita és Izrael-ellenes, hanem egyenesen náci. Felkavaró videó, csak erős idegzetűeknek!