A törökök szerint izraeli kémhálózatot lepleztek le Isztambulban

A csoport állítólag egy vállalatot és 23 olyan személyt vett célba, akik kereskedelmi kapcsolatokat tartottak fenn Iránnal.

Egy Törökországban működő Moszad-hálózatot leplezett le és tartóztatott le a török Nemzeti Hírszerző Szervezet és az isztambuli főügyészség – írja a török Sabah újság.

A csoport elleni nyomozás másfél éven át tartott. A török hatóságok szerint a kémsejt célpontja egy vállalat és 23 olyan személy volt, akik kereskedelmi kapcsolatokat tartottak fenn Iránnal.

A török hatóságok a jelentés szerint a csoport által az egyik célszemélynek küldött fenyegető csomagot használták fel a sejt leleplezésére.

A sejt vezetőjét Selçuk Küçükkaya néven azonosították a Sabah szerint. Küçükkayát a Moszad a Gülen mozgalom (török tisztviselők által Fethullah terrorszervezetnek nevezett) egyik tagján keresztül szervezte be.

A jelentések szerint 2021-ben egy 15 arabból álló Moszad-hálózatot fogott el a török Nemzeti Hírszerző Szervezet. Ez a jelentés alig néhány héttel azután érkezett, hogy a Hamászhoz kötődő média azt állította, hogy palesztin kémek dolgoznak a Moszadnak Törökországban.

Sajtóhír: „Moszad ügynököket” fogtak Törökországban

Állítólag.