NATO főtitkár: A sokszínűségben van az erőnk

Stoltenberg felszólalt a homofóbia, a bifóbia, és a transzfóbia ellen.

Jens Stoltenberg főtitkár szerdán (2023. május 17.) a homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni nemzetközi napon azt mondta, hogy a NATO küldetése a területek védelmén túl kiterjed a sokszínű lakosság védelmére is. „A NATO erőssége a sokszínűségünk” – mondta, hangsúlyozva, hogy „fontos, hogy tükrözzük és ünnepeljük népességünk rendkívüli sokszínűségét”.

A főtitkár elmondta, hogy nagyra értékeli a NATO-központban és világszerte szolgáló LMBTQ+ közösség minden tagját. „Megérdemlik a méltóságot és a tiszteletet. Én pedig büszke vagyok arra, hogy „szövetségeseteknek” nevezhetem magam” – jelentette ki. Stoltenberg megjegyezte a NATO által a sokszínűség és a befogadás előmozdítása terén elért eredményeket, és hangsúlyozta, hogy további erőfeszítésekre van szükség annak érdekében, hogy a szövetség valóban képviselje azt az egymilliárd embert, akit védelmez.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Rod Dreher: A Római Birodalom bukásához hasonló összeomlás felé tartunk

Az amerikai publicista a Neokohnnak beszélt arról, hogy mit gondolnak az amerikaiak az orosz invázióról, és hogy mit tehet az átlagember egy eltorzult értékrendű világban. Interjú.