Gal Gadot: Izrael a szívem és az otthonom

A színésznőt az Izraeli-Amerikai Tanács (IAC) és a Los Angeles-i izraeli konzulátus tüntette ki Izrael kikiáltásának 75. évfordulója alkalmából.

„Izrael a szívem és az otthonom. Mi itt mindannyian mélységesen büszkék vagyunk zsidó hazánkra. Ez az ünnepség az egységünkről, az erőnkről tanúskodik. Amerikában élő izraeliként nagyon is tisztában vagyok az erős kapcsolat fenntartásának és az amerikai és izraeli nép közötti hídépítésnek a fontosságával.

Lehet, hogy a hátterünk különböző, az utunk egyedi, de a közös célunk közös”

– mondta Gadot a díj átvétele után.

Az IAC és az izraeli konzulátus a kiemelkedő eredményekért járó díjakat Dr. Miriam Adelson orvosnak és filantrópnak; Dr. Arie Belldegrun, a Kite Pharma alapítójának és az Allogene Therapeutics társalapítójának és ügyvezető elnökének; valamint Dovi Francesnek, a Group 11 befektetési cég alapító partnerének is átadta.

„Büszkék vagyunk arra, hogy kitüntethetjük ezeket a kiváló izraeli-amerikaiakat, akik nemcsak a mi közösségeinkben, hanem világszerte óriási hatást gyakorolnak” – mondta Shoham Nicolet, az IAC társalapítója és vezérigazgatója.

Hillel Newman, Izrael Los Angeles-i főkonzulja elmondta, hogy „Izrael főkonzuljaként szívet melengető érzés látni a zsidók és keresztények, hitbéli vezetők és közösségi vezetők nagyszámú összejövetelét Izrael 75. függetlenségi napjának tiszteletére. Ez egy csodálatos megnyilvánulása az Izraelnek nyújtott támogatásnak, és újabb bizonyítéka az USA és Izrael közötti erős kapcsolatnak,

valamint a zsidó és keresztény közösségek Izraelhez fűződő megbonthatatlan kötelékének”.

Gal Gadot megosztotta holokauszt-túlélő nagyapja történetét

Az izraeli szupersztár elmesélte, hogyan vitték el gyerekként nagyapját Auschwitzba.