Csecsen vezető: Az orosz tankok úgy törik szét az amerikaiakat, mint a dióhéjat

Ramzan Kadirov orosz csecsen köztársasági vezető kedden a korszerűsített orosz T-72-es fő harckocsik (MBT) fölényét bizonygatta az amerikai M1 Abrams harckocsival szemben, miután hétfőn bejelentette, hogy ukrán katonák hamarosan az amerikai MBT-n fognak kiképzést tartani.

Kadirov azt mondta, hogy az Abrams olyan, mint egy gyermek pedálos autó, a T-72-es továbbfejlesztett változata pedig „igazi erő”.

A T-72-es „felülmúlja a külföldi felszereléseket harci teljesítmény, irányítás, védelem és könnyű kezelhetőség terén. Ezzel bármilyen támadás olyan, mintha egy jachton horgásznánk – igazi élvezet!”

— írta Kadyrov a Telegramban, egy videó mellett, amelyen a páncélozott jármű tornyában ül.

A Pentagon sajtótitkára Pat Ryder hétfői tájékoztatóján bejelentette, hogy az ukrán katonák 31 harckocsin kezdik meg a kiképzést Németországban.

„Megerősíthetem, hogy a 31 M1 Abrams kiképző harckocsi megérkezett a németországi Grafenwoehrbe, hogy előkészítsék az ukrán harckocsi személyzetek későbbi kiképzését”

– mondta Ryder.

„Ezek a legénységek várhatóan a következő hetekben érkeznek meg és kezdik meg a kiképzést. Amint arról már korábban is beszéltünk, az ukrán legénység és karbantartók e széles körű képzési programjának célja, hogy felkészítse őket az M1 harckocsi hatékony üzemeltetésében és az ukrán nép védelmében előttük álló kritikus feladatokra”.

Zöld utat kapott az ukrán vadászpilóták nyugati kiképzése

Mérföldkő.