Fél percen át Hitler és a „Sieg Heil!” harsogott a hangosbeszélőből egy vonaton

Adolf Hitler beszéde szólalt meg vasárnap egy osztrák vonaton – írja a Mandiner.

A BBC beszámolója szerint a helyközi járat utasai döbbenten hallgatták, amikor szokásos utazási információk helyett a náci vezér hangját játszották be, és a háttérben kivehető volt, ahogy a tömeg a Heil Hitler és a Sieg Heil jelszavakat harsogja.

A félperces incidens a brit lap szerint komoly hatást gyakorolt az utazókra. A Bregenz-Bécs járat egyik utasa arról beszélt a brit újságnak, hogy mellette épp egy idős hölgy ült, aki, mint kiderült, megjárta a koncentrációs tábort gyerekkorában, és a rövid bejátszás után sírva fakadt.

Egy másikuk arról beszélt, hogy más országokban, ha technikai hiba van egy vonaton, akkor olyasmire kell gondolni, hogy elromlik a légkondicionáló, „Ausztriában viszont Hitler a technikai probléma”.

A vonaton utazott a Zöld Párt egyik politikusa, David Stögmüller, aki elmondta: a náci vezető beszédét a fedélzeti telefonon játszották be nem sokkal azelőtt, hogy a Railjet az osztrák fővárosba érkezett volna.

Karlendítős-botrányba keveredett az egyik brit elitiskola

Egy Adolf Hitlerről szóló színházi előadás közben karlendítettek a diákok. A Hitlert játszó színész később megmagyarázta, hogy mi történt.