Ellepték Jeruzsálemet a birodalmi rohamosztagosok

A nemzetközi Star Wars-nap minden évben május 4-én kerül megrendezésre, amikor az alkalmi rajongóktól kezdve a messzi-messzi galaxis hardcore rajongóiig mindenki a történelem vitathatatlanul legsikeresebb és legikonikusabb sci-fi franchise-át ünnepli.

A nap alkalmából számos Star Wars-rajongó gyűlt össze, hogy kiközösített gyerekek számára örömet okozzon a jeruzsálemi Dávid-torony Múzeumban egy különleges esemény keretében.

De hogyan kerülhetett egy Star Wars-rendezvény éppen a jeruzsálemi Dávid-toronyba?

„Nos, ez történik, ha az érintett barátaid ugyanabba a zsinagógába járnak”

magyarázta Adam Nahoum, az izraeli 501. Légió alapítója, aki, ha éppen nem fogorvosként dolgozik, akkor a TK-51948 nevű rohamosztagosként tevékenykedik.

„Mindig szeretünk rendezvényeket szervezni. A Star Wars sok embert lefegyverz, mert világszerte sokan rajonganak iránta” – tette hozzá.

Az „501. Légió”, amelynek tagjai a franchise „gonosz karaktereinek” öltözködnek, híres karitatív tevékenységeiről a „Bad Guys Doing Good” (Rosszfiúk jót tesznek) szlogen alatt.

A szervezetek tagjai számára kétségtelenül a gyerekek megsegítése a legfontosabb. Ez magában foglalja a kórházakban gyógyuló, vagy egyszerűen csak iskolás gyermekek, és – ahogyan a 2021 májusában az Izrael és a Hamász közötti konfliktus során a Falak Őrzője hadművelet során is történt – a gázai határvidéken rakétatűz alatt élő gyermekek meglátogatását.

„Ez egyike azoknak a dolgoknak, amikor kiragadjuk a gyerekeket abból a szerencsétlen helyzetből, amelyben vannak, például a kórházakban uralkodó nyomorúságos helyzetből.

Megváltoztatjuk a valóságukat, bearanyozva a napjukat. Még a személyzet és a szülők is újra gyerekekké válhatnak néhány percre”

– mondta Nahoum.

A mostani esemény kapcsán a légió egyik tagja elmondta, hogy a kiközösítés érzése pedig olyasmi, amivel sok Star Wars-rajongó tud azonosulni.

„Végső soron a Star Wars, ahogy Dave Filoni [a Lucasfilm kreatív igazgatója és producere] mondta, a remény és a család története”

– magyarázta.

Mikor áll át Izrael a sötét oldalra?

Star Wars-fanatikus izraeliek tervezik ellepni a közeljövőben a zsidó államot.