Ilyen egy átlagos izraelinek átélnie a rakétatámadásokat

A Jerusalem Post egyik szerkesztője Facebook oldalán osztotta meg milyen érzés volt, hogy a városa rakétatámadás alá került. 

Izraelt napok óta lövi Gázából a palesztin Iszlám Dzsihád elnevezésű terrorszervezet. David Jablinowitz, a Jerusalem Post szerkesztője leírja milyen volt költözése után először átélnie, hogy a városát megtámadják.

„Shari és én a kocsiban vezetünk Beit Shemesh utcáin. Bekapcsoltuk a rádiót.
Egyszer csak az a drámai csilingelés és a Home Front Command hangja tör be az adásba: „Riadó” – ez elég drámai volt, de már annyiszor hallottuk ezt korábban.
De aztán – a hang azt mondja: „Beit Shemesh”. Aztán meghalljuk a szirénát.
Egymásra nézünk. Shari vezet, és gyorsan reagál. Keres egy helyet, ahol félreállhat a kocsival. Talál egy helyet a járdaszegélynél.
A Belügyi Parancsnokság utasításai szerint: „Ha rakétatámadás idején kint tartózkodik, és nincs a közelben épület, feküdjön le, és tegye a kezét a fejére, hogy megvédje.”
Így hát ott feküdtünk a járdán.
Shari emlékeztetett, hogy tegyem a kezem a fejemre. A sziréna tovább jajgatott. És akkor: a távolban dübörgés.
És, aztán felállunk, visszaülünk a kocsiba, elmegyünk egy bevásárlóközpontba, később meglátogatjuk az új unokánkat a kórházban, és most már otthon vagyunk.
Eléggé rutinszerű péntek volt, mondhatnám, kivéve azt a pár percet a közepén, ami emlékeztetett minket arra, hogy mi történt a környéken.”

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Fotó: Rafi Abecasis

Így likvidálta Izrael az Iszlám Dzsihád terroristáját (videó!)

Az Izraeli Védelmi Erők péntek reggel megosztotta a videót, amelyen drónja nyomon követi a Palesztin Iszlám Dzsihád vezető tagját, amint rejtekhelyére tart – írja az Ujkelet.