Tűzszünet nincs, de Gáza nem lőtt Izraelre az éjjel

Még nem született meg a tűzszüneti megállapodás, de csütörtök este óta nem lőttek rakétákat Izrael felé a Gázai övezetből – jelentette a helyi média péntek reggel.

A kedden hajnalban kezdődött, izraeli Pajzs és Nyíl nevű, a gázai Iszlám Dzsihád terrorszervezet ellen indított hadművelet negyedik éjjelén csütörtök este tíz óra óta egyetlen rakétát sem indítottak az övezetből Izrael felé.

Az izraeli hadsereg csütörtök este légicsapás-sorozatot intézett az Iszlám Dzsihádhoz köthető célpontok ellen, s a palesztin média beszámolói szerint ezek a támadások éjszaka is folytatódtak, noha az izraeli hadsereg szóvivője ezt egyelőre nem erősítette meg.

Ezek a légicsapások a csütörtök este Izrael déli és középső része irányában kilőtt számos gázai lövedéket torolták meg, melyek egyike eltalált egy lakóházat Rehovot városban, ahol Izrael első halálos áldozatát okozta a héten kezdődött konfliktusban, és több ember megsebesült.

A rakétaháború Izrael kedd hajnalban végrehajtott légicsapásával kezdődött, amely megölte az Iszlám Dzsihád nevű gázai terrorcsoport három vezetőjét, válaszul a múlt héten Izrael felé kilőtt rakétákra, melyekért ez a szervezet felelt.