IDF: Az Iszlám Dzsihád Gázára hullott rakétái 3 kiskorút öltek meg

Az Izraeli Védelmi Erők úgy véli, hogy a Gázai övezetben zajló legutóbbi harcok során meghalt legalább négy palesztin, köztük gyerekek, a palesztin terrorszervezetek által indított sikertelen rakétakilövések okozta robbanások következtében halt meg, nem pedig izraeli csapások következtében.

Daniel Hagari katonai szóvivő szerint a palesztin Iszlám Dzsihád által csütörtök reggelig Izraelre kilőtt 507 rakétából mintegy 110 hullott vissza a Gázai övezetre – írja a Times of Israel.

Az egyik ilyen incidensben szerda este a 16 éves Rami Shadi Hamdan és az 51 éves Ahmed Muhammad a-Shabaki meghalt, amikor egy sikertelen rakéta a Gázai övezet északi részén, Beit Hanún egyik lakónegyedébe csapódott – az IDF becslése szerint.

Egy másik esetben szerdán késő este a 10 éves Layan Bilal Bilal Mohammad Abdullah Mdoukh és a 16 éves Yazan Jawdat Fathi Elayyan halt meg Gáza városában egy hasonlóan sikertelen rakétaindításban a katonai értékelések szerint.

A Pajzs és Nyíl elnevezésű hadművelet kezdete óta Izrael világossá tette, hogy kerülni fogja a civilek elleni támadásokat, bár legalább 10-en meghaltak a hadsereg első csapásaiban, amelyek az Iszlám Dzsihád magas rangú tagjait vették célba. (Néhányan a terrorparancsnokok feleségei és gyermekei voltak, mások pedig szomszédok).

Fotó: A 10 éves Layan Bilalt az Iszlám Dzsihád rakétája ölte meg/Twitter

Az Iszlám Dzsihád egyik rakétája négy palesztin gyereket ölt meg (videó)

A rakéta egy palesztin házra zuhant. Az IDF közzétett egy videót is a sikertelen rakétaindításról.