Több mint ezer új etióp bevándorló érkezett Izraelbe

Mark Wilf, a Szochnut (Zsidó Ügynökség) igazgatótanácsának elnöke, valamint egy sztárszakács és egy kaliforniai komikus is csatlakozott az új bevándorlókhoz az út során – közölte a honlapján a Szochnut.

A Ben-Gurion Nemzetközi Repülőtéren Doron Almog vezérőrnagy, a Zsidó Ügynökség ügyvezető elnöke, aki az 1980-as években missziókat vezetett, hogy etiópiai zsidókat hozzanak Izraelbe, találkozott az új bevándorlókkal.

„Minden egyes bevándorló érkezése történelmi pillanat a zsidó nép számára”

– jelentette ki.

Julie Platt, az Észak-Amerikai Zsidó Szövetségek igazgatótanácsának elnöke szerint az új etiópiai bevándorlók beteljesítették „személyes ‘Hatikvájukat’ – azt a reményt, amelyet annyi éven át nem engedtek el, hogy egy napon eljutnak Izrael földjére”.

Május 16-án, a tervek szerint egy újabb afrikai csoport alijázik – ezúttal 500 ember Angolából, Szenegálból és az Elefántcsontpartról. A közlemény szerint a napirenden szerepel „az izraeli-afrikai kapcsolatok erősítése az innováció, az élelmiszer, a mezőgazdaság, a víz és az energia területén”.

A csoporttal való találkozóra tervezett méltóságok között van Reuven Rivlin volt izraeli elnök, Moshe Lion jeruzsálemi polgármester és Haim Taib, a Mitrelli Group alapítója és elnöke.

Kóser árammal kísérleteznek Izraelben

Az energiatároló létesítmények megakadályozzák a vallási törvények megsértését, alkalmazásukkal nem kell olyan áramot használni, melyet zsidók termeltek a szent pihenőnapon.