Rakéta csapódott egy izraeli házba, sérültek

Az izraeli mentőszolgálat önkéntesei a romok alatt rekedt emberek után kutatnak.

Egy ház Rehovotban közvetlen találatot szenvedett csütörtök este az Iszlám Dzsihád egyik rakétájától.

Egy hatvanas éveiben járó nő a telitalálat következtében fejsérülést szenvedett – közölte a United Hatzalah, hozzátéve, hogy a nő teljesen magánál van, és a helyszínen kezelik.

Eddig öt sérültről érkezett hír, amelyből egy súlyos.

Frissítés: Az izraeli rendőrség közlése szerint egy ember meghalt a Rehovotban egy lakóházra mért rakétacsapásban. A férfi holttestét a romok alatt találták meg, ezzel ő az első halálos áldozat az izraeli oldalon.

Juli Edelstein képviselő, a Knesszet Külügyi és Védelmi Bizottságának elnöke nem sokkal a tragikus esemény után nyilatkozatot, amelyben részvétet nyilvánított, valamint megnevezte a támadás felelőseit.

„A bűnös és gyáva támadásért és gyilkosságért egyvalakit terhel a felelősség: Iránt – az Iszlám Dzsihád pártfogóját és finanszírozóját. Ő a kígyó feje, és mi minden módon azon fogunk dolgozni, hogy ezt a fenyegetést eltávolítsuk Izrael népétől” – olvasható a közleményben.

Közben a mentőszolgálat további sérültekről számolt be (ezzel összesen tízre emelkedett a számuk).

Younis | يونس on Twitter: „A direct rocket hit on a residential building near city of rehovot.Several injured. Rockets are still launching. pic.twitter.com/qgvtNV9mU5 / Twitter”

A direct rocket hit on a residential building near city of rehovot.Several injured. Rockets are still launching. pic.twitter.com/qgvtNV9mU5

A fejleményekről folyamatosan frissítjük cikkünket.

Magyarország kiáll a terroristák által bombázott Izrael mellett

Közleményt adott ki a külügyminisztérium.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.