Palesztin terroristák támadtak izraeli katonákra

Az izraeli hadsereg egységei tűzharcban megöltek két palesztin fegyverest Ciszjordániában, Dzsenin közelében az éjjel – jelentette a helyi média szerdán.

Az izraeli hadsereg szóvivőjének jelentése szerint a palesztin fegyveresek autójukból tüzet nyitottak a Dzsenintől délre fekvő Kabatiában a mellettük elhaladó izraeli katonákra, akik viszonozták a lövéseket és tűzharcban agyonlőtték őket.

A Palesztin Nemzeti Hatóság egészségügyi hatóságának közlése szerint a palesztinokat Ahmed Dzsamal Aszafnak és Rani Válid Katanatnak hívták, egyikük 19, másikuk 24 éves volt. Az izraeli csapatok körözött személyek letartóztatására tartottak razziát Kabatiában.

A palesztinok arról számoltak be, hogy amikor az izraeli hadsereg elhagyta a falut, magukkal vitték az egyik, a tűzváltásban meghalt férfi holttestét, valamint elvontatták járművüket is, amelyben egy pisztolyt és egy M16-os gépkarabélyt találtak.

Az Iszlám Dzsihád nevű iszlamista terrorszervezet üdvözölte az összecsapást, az al-Kudsz Brigádok, a terrorszervezet katonai ága pedig bejelentette, hogy „harcosainknak ma hajnalban sikerült szembeszállniuk a megszálló erőkkel”.

Palesztin terroristák lőttek izraeli civilekre Szamáriában

Az izraeli biztonsági erők hajtóvadászatot indítottak a támadásban részt vevő terroristák után.