Saját lányát ejtette túszul egy román apa, izraeliek oldották meg a helyzetet

Az izraeli rendőrség egy csapata tárgyalt azzal a román apával, aki több mint 28 órán tartotta fogva a saját lányát.

Az izraeli rendőrség túsztárgyaló csapata pénteken Romániába utazott a helyi rendőrség kérésére, miután egy férfi elbarikádozta magát a lányával, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a házát.

A mintegy 28 órán át tartó túszejtést követően gázpalackokat és üzemanyagtartályokat találtak a lakásban, ami arra utalt, hogy az apa nem a levegőbe beszélt.

Az izraeli csapatnak sikerült felvennie a kapcsolatot a gyanúsított ügyvédjével, akinek elmagyarázták, hogy mit mondjon az ügyfelének, lebeszélve őt ezzel a ház felrobbantásáról.

A román rendőrség azután fordult az izraeliekhez, hogy néhány hónappal ezelőtt márt történt egy hasonló eset, amikor egy férfi elbarikádozta magát otthonában a gyermekeivel. Az akkori eset tragikus végkifejlethez vezetett.

A mostani sikeres akció Kobi Sábtáj izraeli rendőrfőnök megdicsérte az izraeli rendőrség tárgyalócsoportját, valamint a rendőrség műveleti osztályának vezetőjét, Sigal Bar Zvi-t.

Bar-Zvi méltatta az egység munkáját, és kijelentette:

„Tárgyalási egységünket nemzetközileg elismert elit egységként tartják számon, és nem ez az első eset, hogy az ország határain kívül kértek tőle segítséget”.

Náci jelképpel fújtak le egy magyar címert ábrázoló falképet Kolozsváron

Ezúttal nem a zsidókat, hanem a magyar kisebbséget vették célba a román neonácik.