A woke-ideológia egy lassú méreg

A woke-ideológia egy lassú méreg, amely veszélyezteti az emberiség jövőjét, az ellene folytatott küzdelemben a történelmünkre, a hagyományainkra, a hőseinkre, a családokra és a bátorságunkra kell támaszkodnunk – mondta a francia Nemzeti Tömörülés elnöke pénteken Budapesten.

Jordan Bardella a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) zárónapján felhívta a figyelmet arra, hogy a woke és a cancel culture új kihívás a nyugati társadalmakban.

A woke támadja a hagyományokat, a hivatkozási pontokat, a biológiai különbségeket, a nemek egymást kiegészítő jellegét, és állítólagos diszkriminációkra szeretne rámutatni, e helyett új diszkriminációkat épít, elnyom és kialakítja az erőszakosság, a megbízhatatlanság, a kétség társadalmát – fogalmazott a politikus.

Hozzátette, a nőket és a férfiakat egyaránt fenyegető, a társadalom legstabilabb alapját, a családokat is támadó woke a világ minden országában terjed irányelveken, körlevelekben keresztül, intézményekben, iskolákban, vállalatoknál és kiadóknál.

Ez az ideológia nem hasonlít az európai demokráciára, inkább a totalitárius rendszerekre emlékeztet

– jelentette ki.

Úgy vélte, a védelem első bástyája a család kell, hogy legyen, így minden olyan politikai mozgalom és kormány – köztük a magyar kormány is – tiszteletet érdemel, amely védi ezt az értéket.

A haza szeretetét és az igazi sokszínűség védelmét szükséges hirdetni Európában és a világon abban a reményben, hogy a népek ismét a saját sorsuk kovácsaivá válhatnak – hangoztatta.

Jordan Bardella azt mondta, megvan bennük „a masszív erő, a potenciál, hogy belülről megreformálják Európát”, fellépjenek az anarchista migráció és cancel culture ellen, megvédve értékeiket.

„A siker ott kopogtat, Európa népei, ébredjetek!”

– szólított fel.

Frankenstein amerikai szörnyetege: a woke kapitalizmus

A Wall Street rájött, hogy egyetlen módon úszhatja meg a progresszívek haragját: ha szövetséget köt velük. Erről szól Vivek Ramaswamy új könyve. Hajdú Tímea recenziója.

Barry Moore, az Egyesült Államok alabamai kongresszusi képviselője arról szólt, hogy a woke-politika a szabadságot, a családot és a hitet próbálja eltörölni, és az intézményes erőt fegyverként használja mindenki ellen, aki az útjában áll.

Úgy fogalmazott, Amerikát az alkotmányában is megfogalmazott szabadság, az önmeghatározás és a nemzeti szuverenitás teszi naggyá. A magyarok is ezekért az értékekért harcoltak az elmúlt 500 évben, mostantól pedig együtt harcolnak értük, és sohasem fognak meghátrálni, meghajolni azok előtt, akik ezen értékeket kinevetik – mondta.

Barry Moore közölte,

a radikális ideológia ellen fellépőknek olyan fegyverük van, amilyen a baloldalnak nincs, az pedig az igazság, amelyről „a Biblia azt mondja, szabaddá tesz”.

A konzervatívoknak össze kell fogniuk, a politikának, a médiának az akadémiai világgal együtt kell fellépnie „a baloldali zsarnokság” ellen és támogatni az ellenállás oldalán álló embereket – hangoztatta.

Tom van Grieken, a belgiumi Flamand Érdek párt elnöke videóüzenetben köszöntötte a konferencia résztvevőit. Ebben felhívta a figyelmet arra, hogy Flandriában már serdülőknél is tapasztalható a „woke-őrület”. Kitért arra, a belgiumi „transzneműtörvény” alapján tetszés szerint lehet nemet változtatni, az iskolákban életkorhoz igazodva „gendersüti módszerrel” oktatják a gyerekeket a nemi identitásról.

Azt tanulják, hogy a biológiai nemnek, a nemi identitásnak és a szexuális vonzalomnak valójában semmi közük egymáshoz, és állítólag a gyerekeknek fontos azt is megtanulniuk: a férfiak is hordhatnak kosztümöt – jegyezte meg. Hozzáfűzte:

„sokkal inkább agymosásról, mint oktatásról van szó”.

Tom van Grieken úgy vélte: „a normáink és értékeink lebontása, kultúránk rombolása és a folyamatosan propagált öngyűlölet határokon túlmutató jelenség”. Ezt fel kell ismerni, és az ellene folytatott küzdelmet „közösen kell megnyernünk” – üzente a budapesti konferencia résztvevőinek.

Hangsúlyozta: „téved az a globalista, aki a világon mindenhol ugyanazt a kávét akarja inni, igaza van annak a patriótának, aki a helyi kávézót támogatja”.

„Téved a nyílt határokat hirdető aktivista, aki az egész világnak meghívót akar küldeni Európába, és igaza van mindazoknak a realistáknak, akik országuk érdekében a határokat védeni, megerősíteni akarják” – fűzte hozzá.

Közölte:

„tévednek a hagyományos családot lerombolni akaró baloldaliak, és igazuk van azoknak, akik védelmezni akarják a társadalom sarokkövét alkotó család intézményét”.

Tom van Grieken azt mondta: „olyan társadalmat akarunk építeni, amelyre büszkék lehetünk, olyan örökséget akarunk gyerekeinkre, unokáinkra hagyni, amely őket is büszkeséggel töltheti el”.

Sohrab Ahmari a Neokohnnak: A woke ideológia legitimizálja az egyenlőtlenséget

Az újságíró lapunknak beszélt politikai pálfordulásáról, Ukrajnáról, Biden jövőjéről, és Amerika ideológiai exportőr szerepéről is. Interjú.