Az amerikai haditengerészet transzvesztita előadóval próbált toborozni

Több képviselőházi republikánus felszólította Lloyd Austin védelmi minisztert, hogy „vessen véget minden drag-shownak és minden „drag queen influencer” fellépésének a hadseregünkben” – írja a Fox News. 

Mark Alford képviselő (R-Mo.) hét képviselőházi képviselőtársával együtt levélben fordult Austinhoz, valamint Carlos Del Toro haditengerészeti miniszterhez, miután a haditengerészet egy „drag queen influencert” keresett fel a toborzási számok növelése érdekében.

„Olyan időszakot élünk, amikor az amerikai fiataloknak nagyon kevés vágyuk van arra, hogy szolgálják és védjék nemzetünket” – mondta Alford. „A haditengerészet döntése, hogy drag queeneket (transzvesztitákat) használjon toborzási eszközként, felháborító és szégyenteljes azokkal szemben, akik korábban szolgáltak”.

Szerdán a haditengerészet nyilvánosságra hozta, hogy egy „drag queen influencert” keresett meg, hogy segítsen meggyőzni az új újoncokat, hogy csatlakozzanak a hadsereghez.

Kelley, aki a „Harpy Daniels” művésznévre hallgat, 2022 novemberében jelentette be, hogy ő a haditengerészet digitális nagykövete. Kelley több mint 1 300 000 lájkkal rendelkezik a TikTok-on.

A digitális nagyköveti kezdeményezés, amelyben Kelley részt vett, 2022 októberétől 2023 márciusáig tartott, és „a digitális környezet felfedezésére irányult, hogy a potenciális jelöltek széles körét elérje” – mondta a haditengerészet szóvivője a Fox News Digitalnak. A szóvivő hozzátette, ennek oka az volt, hogy a haditengerészet „a legnagyobb kihívást jelentő toborzási környezetben navigál, amellyel a teljesen önkéntes haderő kezdete óta szembesült”.

A szóvivő azt írta: „A haditengerészet nem kompenzálta YN2 Kelley-t vagy bárki mást azért, hogy a haditengerészet digitális nagykövete legyen. A kísérleti program lezárult, és most értékeljük a programot, és azt, hogy hogyan fog létezni a jövőben”.

A haditengerészet próbálkozásai a fiatalok érdeklődésének növelésére egy történelmi toborzási válság közepette történnek.

A Ronald Reagan Intézet felmérése szerint a 18-29 évesek 13%-a „nagyon hajlandó” belépni a hadseregbe, 25%-uk „valamennyire hajlandó”, 26%-uk pedig „egyáltalán nem hajlandó”.

Nancy Pelosi: a férfiak női ruhában „erről szól Amerika”

A Képviselőház többségi vezetője egy olyan valóságshowban vendégeskedett, amely drag queen-ekről (férfi előadók, akik nőnek öltöznek) szól.