Megint lezárták az aleppói repülőteret

A szíriai állami média szerint izraeli légicsapások érték kedden kora reggel az észak-szíriai nemzetközi repülőteret, egy szíriai katona meghalt, a repülőtér működése leállt .

Két civil és öt szíriai katona megsebesült a SANA szíriai hírügynökség szerint. Az izraeli hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak a légicsapásokról.

A repülőtér a február 6-i, Törökországot és Szíriát sújtó, több mint 50 ezer halálos áldozatot követelő földrengések után küldött segélyek egyik kulcsfontosságú érkezési pontja volt.

Egy brit székhelyű szíriai ellenzéki háborús megfigyelőszervezet, a Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) azt közölte, a csapás a repülőlőtér melletti lőszerraktárat vette célba. A szervezet szerint az Aleppó melletti katonai repülőteret is izraeli csapások érték, erről az állami média nem számolt be.

Márciusban két, Izraelnek tulajdonított légicsapás érte az aleppói repülőteret, melyet napokra működésképtelenné tettek.

A SANA híradása szerint a szombaton a Homsz város feletti légicsapásban három lakos megsebesült, egy üzemanyagtöltő állomás kigyulladt. A SOHR azt közölte, megsemmisítettek egy üzemanyagraktárat, mely az Irán által támogatott Hezbollah fegyveres csoporté volt.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők és a libanoni Hezbollah terrorszervezet állásai ellen. Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

Ismét megrongálódott az aleppói repülőtér Szíriában

Hat hónap alatt a mostani a harmadik támadás a város repülőtere ellen, melyet legutóbb március 7-én ért csapás.