Pokolgépes robbantás miatt kisiklott egy tehervonat Oroszországban

Pokolgépes robbantás miatt kisiklott egy tehervonat az Ukrajnához közeli oroszországi Brjanszki területen hétfőn, áldozatok nem voltak – közölte egy helyi tisztviselő.

Alekszandr Bogomaz, az ukrán határon fekvő Brjanszk régió kormányzója a Telegram üzenetküldőn arról számolt be, hogy „azonosítatlan robbanószerkezet lépett működésbe a Brjanszk és Unecsa közötti vasútvonal 136. kilométerénél, amelynek következtében kisiklott egy tehervonat hét kocsija. Nincs áldozat” – tette hozzá.

A helyszínen tűzoltók dolgoznak, és a területre mentővonatokat is kiküldtek. A katasztrófavédelem arról számolt be, hogy két gázolajat szállító tartálykocsi kigyulladt. Hetven kocsit sikerült kimenteni a tűzből, visszavontatták őket a pályára – közölte a hatóság szóvivője.

A szakaszon jelenleg szünetel a forgalom. Az Orosz Vasutak operatív törzset hozott létre, hogy koordinálja a kisiklás következményeinek felszámolását – derült ki a társaság közleményből.

A régióban – amely Ukrajnával és Fehéroroszországgal határos – szabotázsakciókat követtek el, mióta Oroszország megszállta Ukrajnát – írja a BBC.

A szabotázsra akkor került sor, amikor Oroszország három napon belül másodszor lőtt rakétákat Ukrajnára a hajnali órákban.

A támadások nagy károkat okoztak egy logisztikai központban Pavlohradban, a Dnyipro központi város közelében.

Több tucat ház megsemmisült, és 34 ember megsebesült.

Összességében az ukrán hadsereg közölte, hogy a kilőtt 18 cirkálórakétából 15-öt lelőtt.