Letiltotta a fiát a közösségi médiáról az izraeli miniszterelnök

Jair Netanjahu ezért Miamiba „menekült” apja elől – írja a Page Six.

„Jair szereti az apját, de a saját dolgait akarja csinálni” – mondta egy forrás a lapnak. „Ő egy új generáció tagja. A közösségi média, az aktivizmus és a saját meggyőződései a fontosak számára”.

A 31 éves Jair útja Floridába mindössze néhány héttel azután vezetett, hogy apja állítólag megtiltotta neki a közösségi média használatát.

A közelmúltban több forrás is azt mondta a Walla Times izraeli hírportálnak, hogy a 73 éves Netanjahu és felesége közölték Jairral, hogy „kárt okoz” nekik a robbanékony tweetjeivel.

A miniszterelnök fiát Izrael egyik vezető jobboldali aktivistájának tartják a Twitteren, ezért szülei arra kérték, hogy „nyugodjon meg”.

Jair egyébként március 28. óta nem aktív a Twitteren.

„Úgy tűnik, Amerika megadja neki ezt a szabadságot és távolságtartást” – mondta az egyik forrás Jairről. „Nincs annyira reflektorfényben”.

Nem világos, hogy Jair végleg Floridába költözött-e, de a Page Six forrása megerősítette, hogy „most Miamiban van, és a következő lépését tervezi”.  A Walla News szerint is Jair várhatóan „több hónapig” Amerikában lesz.

Netanjahu elhatárolódott a saját fiától

„Szeretem a fiamat, Jairt, aki egy független személy, akinek saját véleménye van” – írta Netanjahu.