A zsidózó Budaházy útja a terrortól az elnöki kegyelemig

Novák Katalin Ferenc pápa látogatására hivatkozva adott kegyelmet a Hunnia-perben elítélteknek múlt hét csütörtökön- írja az Index.

Ahogy korábban a Neokohn beszámolt róla 2022-ben tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt Budaházy Györgyöt.

A többórás szóbeli indoklás során a bíró kiemelte: egyes nyilatkozatokkal, sajtóhírekkel ellentétben ebben az ügybe korántsem néhány kisértékű rongálásból „kreáltak” terrorcselekményeket, és nem is koncepciós per folyt.

A rendőrség ment az események után és „ömlöttek a bizonyítékok”. A vádlottak bűnösségét szokatlanul nagy mennyiségű bizonyíték támasztotta alá, így többek között a szervezet két tagja is teljeskörű, a szervezet által elkövetett valamennyi bűncselekményre kiterjedő beismerő vallomást tett. Továbbá levelezések, lehallgatások során szerzett információk,

a merényletek helyszínén lefoglalt bombák és más tárgyi bizonyítékok is a vádlottak bűnösségét támasztották alá.

A bíró szerint ez az ügy „arról szólt”, hogy egyeseknek nem tetszett a magyar politika alakulása a 2000-es évek közepén, ezért úgy döntöttek, hogy ha másképp nem megy, erőszakkal változtatnak rajta. Az éveken át tartó bűncselekmény-sorozat kisebb rongálásokkal kezdődött ugyan, de a vádlottak egyre durvább cselekményeket követtek el, gyújtogattak, Molotov-koktélt, bombát készítettek és használtak, végül már egyikük a tervezett cselekmény és a célszemély kapcsán úgy fogalmazott: „én most már úgy vagyok ezzel a dologgal: ha meghal, meghal”.

Ezt követően idén márciusban született meg a másodfokú döntés ekkor hat év fegyházra ítélték Budaházyt, amibe beleszámít annak az időnek egy része is, amit eddig börtönben töltött. Április 27-én aztán Novák Katalin Budaházynak és többi, jogerősen elítélt vádlott-társának is megkegyelmezett, amire szerinte a pápalátogatás hete adott különleges alkalmat – írja az rtl.hu

Az Index leírja, hogy a Hunnia-per résztvevői az

2007–2009-es időszakban követtek el Molotov-koktélos vagy robbantásos támadásokat az akkori kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ pártirodáinál és a politikusok otthonánál.

Célpont volt például a Gyurcsány-kormány titokminisztere, Szilvásy György vidéki háza, Hiller István egykori szocialista oktatási miniszter és Kóka János SZDSZ-frakcióvezető ingatlana. Felgyújtottak egy Vörös Csepel nevű szórakozóhelyet, a Broadway Jegyiroda kirakatát és két melegbárt is. A vádpontok között szerepelt még egy székesfehérvári bankautomata felrobbantása is pénzszerzési céllal. 2008 áprilisában került sor a Hollán Ernő utcai Broadway jegyiroda elleni Molotov-koktélos támadásra, ami azután történt, hogy egy fiatal nő azt állította: jegyet akart venni a Hungarica zenekar koncertjére, de nem szolgálták ki, hanem lefasisztázták és kidobták, a jegyiroda vezetője viszont azt állította, hogy a nő zsidózott – írja az rtl.hu

A Magyar Nemzet 2008. április 15-i számában azt írta, hogy Budaházy György „a zsidó jegyüzérek pofátlanságáról” írva buzdított a Kuruc.infón a jegyiroda előtti tüntetésre, ezekkel a sorokkal:

„Kedves zsidók, képzeljétek, nem vagyunk nácik, mint ahogy a palesztinok sem nácik, meg az irániak sem nácik, meg Wass Albert, meg Liszt Ferenc, meg Luther Márton sem voltak nácik. Csak mindezeknek ugyanabból lett elegük – amiből valószínűleg a náciknak is annak idején. A vérlázító, zsidó pofátlanságból.”

Az Index leírja, hogy a magát Magyarok Nyilainak nevező csoport akcióiban nem sérült meg senki, kivéve egy esetet, Csintalan Sándor megverését – emiatt a súlyos testi sértés is a vádpontok közé került. Csintalan Sándort, a Hír TV műsorvezetőjét 2007 decemberében az otthonánál, egy teremgarázsban négy álarcos verte véresre vascsövekkel.

Miután Novák Katalin köztársasági elnök a pápa budapesti látogatására hivatkozva kegyelmet adott neki, lóháton hagyta el a Blikk beszámolója szerint a Váci Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási intézetet Budaházy György és első útja a kocsmába vezetett – számolt be a hvg.hu

Holokauszt-kétkedők, akiknek ma is a „Rothschildok” az ellenségeik

Fegyelemmel és „becsületes” szervezettségben zajlott az a neonáci rendezvény Budapesten, amelyen több száz holokauszt-kétkedő használta fel sok ezer katona halálát arra, hogy emlékeztessenek: fajvédő harcuk folytatódik.