Izraeli lap: A lőszertartalékainkat élik fel éppen az ukránok

Az amerikai fegyverraktárak, amelyek nem hivatalosan Izrael vészhelyzeti ellátására szolgálnak, az ukrán háborús erőfeszítések megsegítése miatt szinte kiürültek.

Az Israel Hayom szerint az Egyesült Államok által Izraelben tárolt lőszerek jelentős részét Ukrajnába küldték, hogy segítsék Kijev Oroszország elleni háborús erőfeszítéseit.

A lőszerraktárak kezdenek kifogyni, és nem tudni, mikor töltik fel őket újra.

A fegyverraktárak az Egyesült Államok hadseregének tulajdonában vannak, hivatalosan az ő használatukra szolgálnak, és diplomáciai mentesség alá tartoznak. Ennek ellenére a két szövetséges ország között nem hivatalos megegyezés született arról, hogy a raktárakat abban az esetben használják, ha a zsidó állam veszélyhelyzetbe kerülne.

Egy amerikai forrás megerősítette az Israel Hayom értesülését, és azt mondta a lapnak, hogy jelenleg nem tudni, mikor pótolják a készleteket, hozzátéve, hogy ez az amerikai lőszergyártás ütemétől függ.

„Ezek Izrael háborús fegyvertartalékai”

– magyarázta egy izraeli forrás az Israel Hayomnak.

Korábbi izraeli tisztviselők szerint Biden elnök közel-keleti politikája veszélyezteti Izraelt. Az amerikai elnök Szaúd-Arábiához való hozzáállása lehetővé teszi Irán számára, hogy növelje befolyását, és még Kína számára is megnyitotta az ajtót, hogy belépjen a régióba.

Az ukrán győzelem lehetősége és a hadjáratok logikája

Mi a tétje a tervezett ukrán déli hadjáratnak a hadviselő felek számára?