„Egy pillanat, ez az édesanyám” – megszakította beszédét az izraeli politikus

Az egyik izraeli parlamenti képviselő példát mutatott a kibud horim, a szülői tisztelet parancsolatának gyakorlásából – írja a Zsido.com.

Amikor idős, a közelmúltban megözvegyült édesanyja hívta telefonon egy bizottsági ülés vezetése közben, Jáákov Áser azonnal megszakította beszédét és így szólt kollégáihoz:

„Egy pillanat, ez az édesanyám”

– és fogadta a hívást.

Mike on Twitter: „Yaakov Asher, the Chairman of the Interior and Environmental Protection Committee in Israel’s Knesset, pauses the committee’s discussion to answer a call from his mother. | pic.twitter.com/GCtxPUYWZN / Twitter”

Yaakov Asher, the Chairman of the Interior and Environmental Protection Committee in Israel’s Knesset, pauses the committee’s discussion to answer a call from his mother. | pic.twitter.com/GCtxPUYWZN

Áser az askenáz háredi zsidókat tömörítő Tóra Zsidósága pártszövetség képviselője a nem hászid ultraortodoxat képviselő Tóra Lobogója párt színeiben. 56 éves, Bnéj Brákban él. Feleségével hét gyermeket neveltek fel és már számos unokával büszkélkedhetnek. Áser jesiva-tanulmányai után szolgált az izraeli hadseregben, majd önkormányzati területen helyezkedett el. Négy éven át ő volt Bnéj Brák, a Tel-Avivhoz közeli háredi nagyváros polgármestere.

A képviselő, miután befejezte a beszélgetést, elnézést kért a jelenlévőktől és közölte: „Ez most fontosabb volt bárminél”. Az esetről felvétel is készült, melyet a parlamenti munkát közvetítő Kneszet Csatorna tett közzé

„Egy édesanya mindennél fontosabb”

címmel.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Két Izrael harca — Kié a jövő?

„A kormánykoalíció által javasolt igazságügyi reformokra válaszul kirobbant tiltakozó mozgalomnak nem lesz könnyű, ésszerű vagy racionális vége” – írja Liel Leibovitz.