Biden minisztériuma perel, mert Tennessee nem akarja kiskorúak nemi átalakítását

Az Igazságügyi Minisztérium szerdán pert indított Tennessee új törvénye ellen, amely megtiltja a nemi átalakítást (hormonkezelést és műtéti átalakítást is)a kiskorúak számára, és amely július 1-jén lép hatályba.

A minisztérium bírósági beadványában azzal érvel, hogy a jogszabály sérti az amerikai alkotmányt – írja az Axios.

Az SB 1 néven ismert törvényjavaslat kimondja, hogy az egészségügyi szolgáltató nem végezhet vagy ajánlhat fel semmiféle nemi átalakító ellátást kiskorúaknak.

Ennek megtétele esetén a szolgáltatót a kiskorúak, a gyámjuk vagy az állam főügyésze által indított perek kockázata fenyegeti.

Henry Leventis, Tennessee középső körzetének ügyésze nyilatkozatában azt mondta, hogy a törvényjavaslat „sérti Tennessee néhány legsebezhetőbb” állampolgárának alkotmányos jogait.

A támogatók a gyermekek védelmére tett erőfeszítésként fogalmazták meg a Tennessee államban a demokraták által „nemi hovatartozást megerősítő ellátás”-nak nevezett nemi átalakítás tilalmát, amelyet Bill Lee (R) kormányzó a múlt hónapban írt alá.

A Tennessee ellen indított per, amelyet egy csoportokból álló koalíció, köztük az Amerikai Polgári Szabadságjogi Unió és a Lambda Legal múlt héten nyújtott be, azt állítja, hogy a hormonokhoz vagy a pubertásblokkolókhoz való hozzáférés elvesztése pusztító következményekkel járhat a „transznemű gyermekek” és családjaik számára.

Lee kormányzó egy szerda esti nyilatkozatában a DOJ perét „a legrosszabb szövetségi túlkapásnak” nevezte és hozzátette: „Skrmetti főügyész úrral együtt fogunk dolgozni, hogy visszavágjunk a bíróságon, és kiálljunk a gyerekekért”.

Chris Rufo: A gyerekek védelme a pornográf tartalmaktól nem cenzúra

Ron DeSantis floridai kormányzó korábbi tanácsadója lapunknak beszélt arról miként lehet azok ellen harcolni, akik lebontanák az amerikai rendszert. Hajdú Tímea interjúja.