Magyar és izraeli életmentőket tüntettek ki Törökországban

Személyesen a török elnöktől vehették át a kitüntetést.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök kitüntetést adományozott Golan Voch ezredesnek, aki az izraeli hadsereg mentési munkálatait irányította a februári földrengés idején, valamint Nadav Markmannak, az izraeli nagykövetség helyettes misszióvezetőjének.

Az izraeli küldöttség az elsők között érkezett a katasztrófa sújtotta területre, és 19 embert húzott ki élve a romok alól.

Törökország elnöke kitüntette Lehoczki Lászlót és kutyáját, Hope-ot is a földrengés túlélőinek és áldozatainak felkutatásában végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréséül.

Az ünnepségről közzétett néhány fotót László párja, Lehoczki Bea, hangsúlyozva: nem csak az idei februári földrengésben nyújtott segítségéért kapta Lehoczki László a kitüntetést.

A török elnök az elmúlt 25 évért tüntette ki Lehoczkit, aki 1998 óta minden egyes katasztrófánál ott volt és mentette az embereket, segített nekik.

A képek tanúsága szerint a török elnök nagyon a szívébe zárta Hope-ot, folyamatosan simogatta az ünnepség alatt és utána is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Youtube-on is elérhető podcastjában Jackovics Péter, a Hunor mentőszervezet parancsnoka elmondta, hogy az összes nemzetközi csapat összesen 200 embert mentett meg, Magyarország 35-öt, ezen belül a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságához tartozó Hunor 17-et.

„Ha azt akarjuk kimutatni, hogy ki mentette meg a legtöbb túlélőt, akkor Törökország van az első helyen, és azt követi Izrael és Magyarország”

– mondta.

Szír túlélő: Ti, izraeliek jobban bántok velünk, mint a saját népünk!

Megható történet a földrengés sújtotta Törökországból.