Izrael állítólag a Hezbollah posztját támadta a szíriai határon

A szíriai média az éjszaka arról számolt be, hogy az izraeli tüzérség egy katonai állást támadott Hader falutól nyugatra, Kuneitra tartományban – írja az Ujkelet.live

Szemtanúk több mint húsz tüzérségi lövedék indításáról számoltak be.

Az Al Jazeera jelentése szerint Szíriában úgy vélik, a támadás a Hezbollah terrorszervezet megfigyelőállomása ellen irányult.

Sérülésről nem érkezett jelentés. Izrael irányelvéhez hűen nem kommentálta a jelentéseket.

Négy nappal ezelőtt Szíriában hasonló riport érkezett arról, hogy az izraeli tüzérség katonai állásokat vett célba Kuneitra térségében. A támadást követő órákban szórólapokat szórtak szét a levegőből, amelyek figyelmeztették Bassár Aszad elnök hadseregét a posztjait használó Hezbollah terrorszervezettel való további együttműködés következményeire.

„Ti feleltek a tetteitekért” és „A Hezbollah felelős a szenvedéseitekért” – olvasható a levegőből ledobott szórólapokon.

A szíriai külügyminiszter egy hete megfenyegette Izraelt a neki tulajdonított támadássorozat hátterében.

Az elmúlt közel egy hónap során hat Izraelnek tulajdonított támadásra került sor Szíriában.

Ez része Irán és Izrael között az elmúlt hetekben az összecsapások szintet léptek, mely a múlt hónapban megiddói csomópontnál robbantásos támadást végrehajtó terrorista beszivárgásával kezdődött Libanonból, és a Szíriából érkező iráni drón elfogásával folytatódott.

Oroszország megpróbált lelőni egy amerikai drónt Szíria felett

Újabb részletek láttak napvilágot a kiszivárgott amerikai katonai és hírszerzési dokumentumokból.