Gázolásos merénylet történt Jeruzsálemben

Öt ember megsebesült egy feltételezett autós támadásban a jeruzsálemi Mahane Jehuda piac közelében hétfő délután – közölte az izraeli rendőrség és a mentők.

A Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy orvosai öt embert láttak el a helyszínen, az Agrippas és a Ki’ach utca sarkán, köztük egy hatvanas éveiben járó, súlyos állapotban lévő férfit.

Egy 30-as éveiben járó nőt közepes, három másik személyt pedig jó állapotban tartottak nyilván, köztük egy 50 éves férfit és két 25 éves férfit. Az öt személyt a jeruzsálemi Shaare Zedek és Hadassah Ein Kerem kórházakba szállították.

Egy drámai amatőr videofelvételeken látható, amint egy fegyveres civil az autó ablakán lövöldözik, miközben egy sebesült férfi fekszik a jármű motorháztetején. Több más áldozat is látható volt az utcán szétszórva. (A videót érzékenysége miatt nem raktuk be a cikkbe.)

A lelőtt sofőrt a 39 éves arab Khatem Najma, egy ötgyermekes családapa azonosította a kelet-jeruzsálemi Beit Safafa negyedből. Korábban nem volt ismert bűncselekménye.

A támadás a Mahane Yehuda szabadtéri piac, vagy shuk előtt történt, egy népszerű, általában vásárlókkal zsúfolt területen, különösen az ünnepek előtt, amikor sok üzlet bezár.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök terrortámadásnak nevezte az incidenst.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.