Késes támadás történt a berlini zsidó kórházban

A rendőrség lelőtte a késelőt, aki a német fővárosban egy zsidó kórház személyzetére és látogatóira támadt – írja az Arutz7.

Egy 45 éves férfi késsel a kezében helyi idő szerint délután fél három körül támadt a személyzetre és a betegekre a Berlin északi részén, a Heinz-Galinski-Strassén található zsidó kórházban.

Az elkövető a jelentések szerint a kórház pszichiátriai klinikáján szenvedélybetegség miatt kezelt beteg volt.

A szemtanúk elmondták, hogy a helyszínre kihívott rendőrök két lövést adtak le, amelyek a késelőt a lábán találták el. A támadásban senki más nem sérült meg.

A rendőrség szóvivője szerint a támadó megfenyegette az ápolókat és a betegeket, és ugyanezt tette a kiérkező rendőrökkel is.

„Nem reagált a felszólításra, hogy tegye le a kést”

– mondta a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség szerint a támadó sérülései nem voltak életveszélyesek, és a kórház egy másik osztályára szállították kezelésre.

A rendőrség vizsgálja a támadást. A támadás indítéka egyelőre tisztázatlan, és nem tudni, hogy terrorizmus vagy antiszemitizmus áll-e a háttérben, vagy csak szimplán őrült volt az elkövető.

Az FDP antiszemitizmus–teszthez kötné a német állampolgárságot

A Bild azonban úgy tudja, sem a zöldek, sem Nancy Faeser belügyminiszter szociáldemokrata pártja (SPD) nem vevő az FDP felvetésére.