A Reutersnak sikerült meginterjúvolnia egy „Adolf” hívójelű ukrán katonát

Bizonyára véletlen egybeesés, hogy a riport pont a Führer születésnapján készült.

„Megértjük, hogy a győzelemhez erősnek kell lennünk, tudnunk kell tüzelni és elsősegélyt nyújtani, hogy elkerüljük azokat a veszteségeket, amelyeket a múltban elszenvedtünk. Mindent megteszünk, edzünk, lőgyakorlatokat tartunk, és lefogjuk győzni az ellenséget” – nyilatkozta a Reutersnek az „Adolf” hívójelű ukrán katona, a „Spartan” rohamdandárból.

A Reuters cikkéből kiderül, hogy a riport április 20-án, azaz Adolf Hitler születésnapján lett felvéve, amely ténynek minden bizonnyal semmi köze az említett katona szokatlan névválasztáshoz…

Reuters on Twitter: „Newly recruited servicemen for the Spartan storm brigade practiced target firing and battlefield first aid in an undisclosed location in Ukraine’s Kharkiv region. A serviceman with the nom-de-guerre ‘Adolf’ said they had been trained in ‘first aid, tactics, firing drills’ pic.twitter.com/5afWPt6CHa / Twitter”

Newly recruited servicemen for the Spartan storm brigade practiced target firing and battlefield first aid in an undisclosed location in Ukraine’s Kharkiv region. A serviceman with the nom-de-guerre ‘Adolf’ said they had been trained in ‘first aid, tactics, firing drills’ pic.twitter.com/5afWPt6CHa

A Spartan egyike azoknak az új, összesen 40 ezer katonát számláló rohamdandároknak, amelyeket Ukrajna az elkövetkező hetekben vagy hónapokban az orosz erők elleni ellentámadás során kíván bevetni – olvasható még a Reutersen.

Az ukrán belügyminisztérium által kiállított új dandárok az ukrán reguláris hadsereg egységei mellett fognak harcolni, amelyeket új nyugati harckocsikkal és több ezer, Ukrajnán kívül kiképzett friss katonával erősítenek meg.

Ukrajnában harcoló orosz katonák emlékeztek meg Hitler születésnapjáról

„Tettei és szavai a szívünkben élnek, és arra ösztönöznek bennünket, hogy legyőzzük az ukrán-bolsevik söpredéket!” – posztolta az egyik katona.