Horogkeresztet véstek egy autista zsidó fiú hátába

Az FBI vizsgálatot indított egy olyan incidens ügyében, amelyben egy 17 éves autista zsidó fiú a nevadai Las Vegasból a múlt hónap elején egy horogkereszttel a hátába vésve tért haza az állami iskolából.

Az Izraeli-Amerikai Tanács (IAC) School Watch nevű szervezete hívta fel az FBI figyelmét az esetre, mint potenciális gyűlölet-bűncselekményre, miután a helyi iskola a támadást zaklatásnak nevezte.

Az IAC School Watch célja, hogy „hozzájáruljon a biztonságos iskolai környezethez, és csökkentse az antiszemitizmus, a cionizmus-ellenesség, a nemzeti eredetű diszkrimináció és a gyűlöletből fakadó előítéletek előfordulását” – mondta az IAC szóvivője.

A Jewish Press szerint a tinédzser, aki nem beszél, és naponta kipát visel, a helyi állami iskolába jár órákra, ahova segítőkutyája is elkíséri.

  1. március 9-én a tinédzser úgy tért haza az iskolából, hogy a kutyája felszereléstáskája fel volt tépve, és a hátán egy horogkeresztet véstek a bőrébe.

„A fiam az egyetlen diák, akiről tudom, hogy kipát visel az iskolában”

– mondta a fiú édesanyja a CoLLive.com zsidó hírportálnak.

A hírportálnak elmondta, hogy bár értesítette az iskolát arról, amit a fia hátán talált, az iskola ragaszkodott ahhoz, hogy semmi szokatlan nem történt aznap.

Az asszony elmondása szerint a fiát kivette az iskolából, hogy biztonságban legyen.

A család azóta feljelentést tett a Clark megyei iskolai körzet rendőrségénél, de mivel az iskolában nincs térfigyelő kamera egyik tanteremben, öltözőben vagy mosdóban sem, nincs felvétel az esetről.

Náci tetoválás borzolja a kedélyeket Csepelen

Horogkereszt volt tetoválva annak a nőnek a felkarjára és lábára, aki kisgyermekével együtt tért be vásárolni egy csepeli üzletbe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.