Kóser szálloda nyílik Budapesten

A 8. kerületben, a Szentkirályi utcában, a zsidó negyed közvetlen közelében nyílik meg Budapest, hosszú évek után első, kóser szállodája Silver Crown néven.

A 90-es évektől a 2000-es évek elejéig volt ugyan kóser szálloda Budapesten, de ezek már jó ideje bezártak. A főleg Izraelből, de az Egyesült Államokból, Angliából és más országokból érkező, jelentősen megnövekedett turistaforgalomra építheti üzleti tervét a Silver Crown hotel, mely

mintegy 150, minden igényt kielégítő apartman szobát, kóser éttermet, imahelyiséget, medencével felszerelt wellness részleget és a későbbiekben mikvét (rituális fürdőt) is biztosít vendégeinek.

Lapunk információi szerint magyar és izraeli befektetők állnak a projekt mögött, a Silver Crown Hotel & Residence, Palace Quarter holnap, április 20-án nyitja meg kapuit, az étterem kósersági felügyeletét az Oberlander Báruch rabbi által vezetett Budapesti Ortodox Rabbinátus végzi.

Az újlipótvárosi szülők nem kérnek a neológ hitközségből

A szülők többsége nem támogatta, hogy a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásába kerüljön a XIII. kerületben lévő Herman Ottó Általános Iskola.