Izrael kiadta Magyarországnak a kaposvári anyát és lányát meggyilkoló arabot

Öt évvel a gyilkosság után végre kiadták a vádlottat, de a tárgyalást lehet újra kell kezdeni.

Ahogy korábban megírta a Neokohn az izraeli állampolgársággal rendelkező arab férfi 2018-ban Németországban ismerkedett meg az ott tanuló 21 éves magyar nővel. Kapcsolatuk komolyra fordult, a vádlott a párját a családjának is bemutatta Izraelben, a férfi többször tartózkodott szerelme és a nő édesanyjának kaposvári albérletében is.

A nő anyja ugyanakkor nem nézte jó szemmel a kapcsolatot, mert a férfi féltékeny volt, el akarta érni, hogy barátnője a felügyelete nélkül ne találkozzon más férfiakkal.

A vádlott agresszív, számon kérő viselkedése miatt a lány 2018 októberében szakított vele, de hamar kibékültek, a férfi néhány nappal később, október 21-én a sértetteknél tölthette az éjszakát.

Hajnalban átment párja édesanyjának szobájába, egy puha anyaggal befogta az alvó asszony száját és az orrát, amitől néhány percen belül megfulladt. Ezután hasonló módon a barátnőjével is végzett.

Cselekménye leplezésére a vádlott tüzet okozott a lakásban. A tűz elől az erkélyre menekült, segítségért kiabált, a tűzoltók mentették ki.

A férfi nem sérült meg, de egy napot kórházban töltött, másnap gépkocsival Belgrádba, onnan repülőgéppel Izraelbe utazott, így még az előtt elhagyta Magyarországot, hogy a szakértői vizsgálatok eredményéből kiderülhetett volna: a sértettek nem a tűz miatt haltak meg.

Az elkövetőt Izraelben fogták el és vették őrizetbe.

Bár a férfi ellen távollétében is folyt a tárgyalás, Nasrát nem adták ki a magyar hatóságoknak, kiadatása egészen addig húzódott, hogy közben 2021-ben életfogytiglani büntetésre ítélték azzal, hogy legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A napokban viszont jelentős fordulat állt be az ügyben, ugyanis kiderült: a férfit végül kiadták Magyarországnak

írja a Metropol.

Ez azonban egyben azt is jelenti, hogy az eljárást újra kell kezdeni: ennek értelmében nemcsak a férfival kell megismertetni a korábbi tárgyalási jegyzőkönyveket, de vélhetően teljesen új tárgyalássorozatot is kell kezdeni.

Életfogytiglant kapott a kaposvári gyilkos

Az izraeli arab férfi brutálisan lemészárolta magyar barátnőjét és az édesanyját 2018-ban.