Rengeteg izraeli zászló jelent meg szolidaritásból a közösségi médiában

A múlt héten palesztin terroristák rálőttek egy autóban utazó zsidó családra, melynek következményeként két fiatal lány, Mája és Rina Dee azonnal meghalt, édesanyjuk Lucy pedig három nap után, hétfőn halt bele sérüléseibe. A család két másik gyermeke és az édesapa, Leo Dee rabbi arra buzdította a közösségi média felhasználókat, hogy április 10-én tartsanak Dee-napot és posztoljanak izraeli zászlókat a terrortámadásban lelőtt felesége és két lánya emlékére.

A hét elején ezért egymás után kezdtek felbukkanni a közösségi médiában, legtöbbük mellett az áldozatok képe és az „Ám Jiszráél cháj”, azaz Izrael népe él felirat.

A Facebookon, a Twitteren és az Instagramon a képek néhány órával azután jelentek meg, hogy Leo Dee rabbi azt kérte, hogy feleségének, Lucy-nak és lányainak, Májának és Rinának emlékére tegyenek közzé izraeli zászlókról készült fotókat. A 22 éves és a 15 éves lányt április 7-én, a pészah ünnepén egy terrorista lőtte le.

„Ha egyetért azzal, hogy rendkívül gonosz tett volt közelről agyonlőni három gyönyörű, ártatlan fiatal hölgyet, akik életük virágkorát élték, akkor kérem, tegyen fel egy képet magáról, vagy a házastársáról, vagy a gyermekeiről egy izraeli zászlóval”

– mondta Leo Dee egy sajtótájékoztatón három nappal később, április 10-én, azon a napon, amikor 48 éves felesége belehalt sérüléseibe.

Eytan Saenger on Twitter: „Incredibly moving speech from Rav Leo Dee, after losing two daughters and his wife. We must all listen to his message. pic.twitter.com/XAaT1AS74Z / Twitter”

Incredibly moving speech from Rav Leo Dee, after losing two daughters and his wife. We must all listen to his message. pic.twitter.com/XAaT1AS74Z

„Vagy csak posztoljanak egy képet egy izraeli zászlóról, és osszák meg a Facebookon, az Instagramon vagy bármilyen közösségi média alkalmazáson, amit használnak”.

A StandWithUs izraeli oktatási szervezet is azok között volt, akik Dee felhívását megfogadták. „Kiállunk a Dee család mellett, akik szeretett feleségüket és édesanyjukat, Lucyt, valamint tizenéves lányaikat, Maját és Rinát vesztették el a palesztin terrorizmus miatt” – tweetelte a nonprofit szervezet. „Csatlakozunk Leo Dee rabbi felhívásához, és arra kérjük támogatóinkat, hogy osszák meg és tegyenek ki egy izraeli zászlót az emlékükre”.

A kampányhoz csatlakozott az izraeli külügyminisztérium is.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Belehalt sérüléseibe az anya, kinek két lányát terroristák ölték meg

A 48 éves Dee-t és két lányát palesztin terroristák támadták meg mikor vendégségbe tartottak a Jordán-völgyben.