Ben-Gvir ellenzi a Templom-hegy lezárását a zsidók előtt

Izraeli védelmi tisztviselők azt javasolják, hogy a Templom-hegyet zárják le a zsidók előtt a ramadán utolsó tíz napjában, ahogyan az korábban szokás volt.

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter ellenzi a Templom-hegy lezárását a zsidók előtt, ahogyan azt az izraeli biztonsági tisztviselők javasolják, és ahogyan az 2013 óta szokás.

„Nagyra értékelem az ajánló feleket, de véleményem szerint a Templomhegy pészah hetedik napján történő lezárásával kapcsolatos álláspontjuk veszélyezteti a Siratófalhoz érkező hívőket, ráadásul a terroristáknak jutalmat jelent, miután fenyegetéseik célt érnek. Pészah hetedik napján tömegek jönnek a Siratófalhoz, és a rendőrség elhagyja a Templomhegyet, ami nagyon veszélyes” – mondta.

„Ezt az álláspontot képviseli egy nagyon magas rangú védelmi tisztviselő is, aki szintén úgy véli, hogy hiba lenne lezárni a Templomhegyet pészah hetedik napján, veszélynek kitéve a Siratófalnál imádkozókat”.

„Az izraeli rendőrparancsnokság tisztviselői szintén úgy vélik, hogy nincs szükség a Templom-hegy lezárására, és főleg nem tíz napra” – jelentette ki Ben-Gvir.

Békés zsidó hívők százai keresték fel a Templom-hegyet

842 zsidó hívő zarándokolt a jeruzsálemi Templom-hegyre vasárnap reggel – közölte a Templom-hegyi adminisztráció.