Új-Zéland miniszterelnöke nem tudta definiálni mi az, hogy valaki „nő”

Chris Hipkins, Új-Zéland újonnan megválasztott miniszterelnöke nem volt hajlandó meghatározni a „nő” kifejezést, azzal érvelve, hogy „az emberek határozzák meg magukat”.

Egy vasárnapi sajtótájékoztatón az új-zélandi The Platform médiavállalat megkérdezte Hipkinst, hogy ő és az új-zélandi kormány hogyan határozza meg, hogy mi a nő.

„Hogy őszinte legyek, ez a kérdés teljesen váratlanul ért. A biológia, a nem, a gender” – mondta, mielőtt hosszú szünetet tartott. „Az emberek meghatározzák magukat, az emberek meghatározzák a saját nemüket.”

Amikor újra megkérdezték a kifejezésről, Hipkins elterelte a kérdést, és azt mondta, hogy „az emberek önmaguk azonosítják magukat”.

2022 áprilisában Marsha Blackburn szenátor megkérdezte a Biden által jelölt legfelsőbb bírósági bíró, Ketanji Brown Jackson jelölési meghallgatásán, hogy tud-e definíciót adni a nő szóra. Jackson azt válaszolta: „Nem tudok”.

(Fox News)

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Fotó: EPA/LUKAS COCH 

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.