Alijázott a magyar származású hollywoodi színésznő

Diane Neal, a Különleges ügyosztály színésznője Hollywood csillogását Izrael napsütötte egére cserélte.

Diane Neal, aki a Különleges ügyosztály című sorozatban alakított szerepéről híres a héten alijázott Izraelbe az izraeli Alija és Integrációs Minisztérium és a Zsidó Ügynökség segítségével.

„Miután néhány évvel ezelőtt újra kapcsolatba került zsidó gyökereivel, Diane úgy döntött, hogy bevállalja a merész lépést, és hátrahagyja Hollywoodot, hogy Izraelben egy tartalmasabb zsidó életet élhessen”

– hangzott a nagy bejelentés.

Neal megosztott egy Instagram-sztorit is, amiben arról beszélt, hogy „tudom, hogy a dolgok most nagyon eldurvultak itt, de ez a legjobb idő arra, hogy támogassuk Izraelt”

„A magyar zsidó nagymamám csatlakozott az amerikai haditengerészethez a második világháborúban. A tengerészlányok vagányak. #ThankYouForYourService”

– írta még korábban a színésznő.

Neal a Különleges ügyosztály című sorozatban Casey Novak ügyvédnőt alakította, de játszott a NCIS-ben és az NCIS: New Orleansban is, ahol ő keltette életre Abigail Borin CGIS különleges ügynököt.

A kalandos életű színésznő fiatalon egy hawaii egyetemre járt, ahol orvosnak tanult, de abbahagyta, hogy modellkarrierbe kezdjen. 1999-ben Neal modellkarrierjét feladva, új szenvedélyt talált: a bibliai régészetet. Izraelbe és Egyiptomba utazott, hogy felfedezze új hivatását, de később, színész-karrierje érdekében visszatért a tengerentúlra.

Két évtizedes rekord dőlt meg: 70 ezer ember alijázott idén Izraelbe

Több mint két évtizede nem érkezett ennyi bevándorló Izraelbe.