Forradalmi Gárda: A damaszkuszi “izraeli támadásban” meghalt egy iráni

Az iráni Forradalmi Gárda pénteken bejelentette, hogy katonai tanácsadója, Milad Heidari meghalt a Damaszkusz környékén végrehajtott ,,izraeli légicsapásban” – írja az Ujkelet.live

A Forradalmi Gárda közleményében elítélte a nemzetközi közösség hallgatását „Izrael folyamatos, Szíria szuverenitását sértő támadásaival kapcsolatosan”.

„A hamis és bűnöző cionista rezsim kétségtelenül megkapja a választ erre a bűncselekményre” – fenyegetőzött a Forradalmi Gárda a Tasnim hírügynökség szerint.

Or Heller אור הלר on Twitter: „לילה שני ברציפות: דיווחים ראשוניים בסוריה על תקיפה של חיל האוויר הישראלי pic.twitter.com/O7gNFU61KA / Twitter”

לילה שני ברציפות: דיווחים ראשוניים בסוריה על תקיפה של חיל האוויר הישראלי pic.twitter.com/O7gNFU61KA

A Szíriai Hadsereg az éjszaka arról számolt be, hogy az izraeli légierő 00:17-kor a Golán-fennsík területéről támadást indított egy katonai poszt ellen Damaszkusz külvárosában. Zsinórban ez volt a második éjszakai támadás Damaszkusz térségében, melyet Izraelnek tulajdonítottak.

Az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen nem kommentálta a hírt.

A jelentés szerint a szíriai légelhárító rendszerek elfogtak több lövedéket, és az izraeli támadás következtében károk keletkeztek.

A támadás a jelentések alapján fegyverraktárakat célzott, károk keletkeztek, de személyi sérülés nem történt.

A brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpont szerint a csapások a kormányerők és az Irán által támogatott csoportok fegyverraktárait vette célba Damaszkusztól délre.

Irán-csatlós milíciákat bombázott Izrael Szíriában

A rakétatámadást csütörtök hajnalban hajtotta végre az izraeli hadsereg.