Rendőrök menekítették ki a feministát a transz-párti tüntetők közül (videó)

Egy brit nőjogi aktivista elmenekült Új-Zélandról, miután beszéde közben tojással dobálták meg és paradicsomszósszal öntötték le.

Kellie-Jay Keen-Minshull, aki a „Posie Parker” névre is hallgat, vasárnap érte el az Auckland repülőtérről induló járatot.

Keen kénytelen volt megszakítani „Let Women Speak” (Hadd beszéljenek a nők) című turnéját, miután szombaton az Albert Parkban, Auckland belvárosában megtámadták transz-aktivisták.

Éppen beszédet akart tartani, amikor ellentüntetők megrohanták és paradicsomszósszal borították be, majd rendőri védelemmel elvezették.

Ian Miles Cheong on Twitter: „Wild scenes in Auckland as a woman, Posie Parker, is mobbed by transgender activists. pic.twitter.com/2V3Jjm6c8w / Twitter”

Wild scenes in Auckland as a woman, Posie Parker, is mobbed by transgender activists. pic.twitter.com/2V3Jjm6c8w

„Hosszú karaktergyilkosság-kampány folyik ellenem, amelyet egy csoport féltékeny, rosszindulatú nő indított el az Egyesült Királyságban, miszerint a gyermekek megcsonkításának megakadályozása és a nők jogainak eltörlésének megállítása mellett más ambícióim is lennének” – írta a nő az oldalán.

„Hosszú karaktergyilkosság-kampány folyik ellenem, amelyet egy csoport féltékeny, rosszindulatú nő indított el az Egyesült Királyságban, miszerint a gyermekek megcsonkításának megakadályozása és a nők jogainak eltörlésének megállítása mellett más ambícióim is lennének”

– írta a nő.

Keen-Minshullt egy rendőrőrsre kellett vinni a megalázó támadást követően a beszédes rendezvényén, ahol azt mondta a rendőröknek, hogy félti az életét.

„A végeredmény az lett, hogy a napom nagy részét olyan rendőrök védelmében töltöttem, akik valóban azt hitték, hogy szerencsés vagyok, hogy életben vagyok” – írta és elmondta, hogy a rendőrök azt tanácsolták, hogy jobban teszi, ha hazarepül.

Egy másik jelenet is videóra lett véve a rendezvényen, amin jól látható, ahogy egy transz-párti férfi behúzott egy 70 éves feminista tüntetőnek:

Ian Miles Cheong on Twitter: „Normal New Zealand things. Where men beat up elderly women and the crowd cheers. https://t.co/jTvFYY6lnt / Twitter”

Normal New Zealand things. Where men beat up elderly women and the crowd cheers. https://t.co/jTvFYY6lnt

A 2000 ellentüntető egyike, aki a transzneműeket támogatta, odarohant Keen-Minshullhez, és egy üveg paradicsomlevet öntött a fejére, amikor a színpadon volt, és beszédet akart mondani a tömegnek.

A felvételeken látszott, ahogy az aktivista a tömegen keresztül próbál átjutni, hogy a biztonsági embereivel együtt elmeneküljön.

A tömeg hamarosan erőszakossá vált, a fémkorlátot a kiabáló ellentüntetők ledöntötték.

A nő-jogi aktivista megpróbált beszélni, de a „menj haza” kiáltások és skandálások folyamatosan elnyomták.

A feminista aktivista azért harcol, hogy a nők által használt terek (értsd:öltözők, mosdók stb.) továbbra is olyan helyek maradjanak, ahová csakis biológiai nők léphetnek be.

(Daily Mail/Spectator/Twitter)

A nők eltörlése

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.