Palesztin terrortámadás: izraeli katonákat lőttek meg, az elkövetők meglógtak

A Népi Front Palesztina Felszabadításért nevű terrorszervezet vállalta a felelősséget a támadásért.

Két IDF-katona megsebesült szombat este egy lövöldözésben Huvarában, ez volt a harmadik lövöldözés a városban az elmúlt hónapban – közölte az IDF szóvivői egysége.

A jelentések szerint a katonák közül egy súlyosan, egy pedig közepesen sérült meg, további kezelésre a Rabin egészségügyi központba szállították őket. Az első jelentések szerint a terrorista egy járműből lőtt, majd elmenekült a helyszínről.

A településen áthaladó autópályát a támadás után azonnal lezárták. A térségben számos további utat is lezártak, köztük a Nábluszba vezető utakat is, miközben az izraeli biztonsági erők a támadást végrehajtó terroristák után kutattak.

A Mártír Abu Ali Musztafa Brigádok, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért katonai ága szombat este bejelentette, hogy ők a felelősek a támadásért.

„A Mártír Abu Ali Musztafa Brigádok komoly felhívást intéz a palesztinokhoz és élő erejéhez, hogy egyesüljenek és zárják össze soraikat”

– üzenték.

A jóemberkedés slendrián sajtója

Mesék a megszálló Izraelről, bociszemű terroristákról és náci zsidókról a “független-objektív” magyar média tolmácsolásában.