Müncheni városvezetés: Nem tudjuk megtiltani, hogy Roger Waters koncertet adjon

Hetekkel azután, hogy Frankfurt városa lemondta Roger Waters koncertjét Izrael-ellenes aktivizmusa miatt, München polgármestere azt mondja, hogy nem talál jogi alapot ugyanerre – írja a JTA. 

„Jelenleg nem látunk semmilyen jogilag biztonságos lehetőséget … a már meghozott döntés visszavonására” – mondta Dieter Reiter polgármester a Deutsche Welle szerint. „Nem akarom, hogy itt legyen [Waters], de most el kell viselnünk”.

Waters, a Pink Floyd egykori basszusgitárosa beperelte a frankfurti önkormányzatot, miután a város megakadályozta, hogy májusban fellépjen a Festhalle-ban, egy olyan helyszínen, amely a holokauszt idején 3000 zsidó deportálásának helyszíne is volt.

„A lemondás hátterében a Pink Floyd egykori frontemberének kitartó Izrael-ellenes magatartása áll, akit a világ egyik legszélesebb körben elterjedt antiszemitájának tartanak” – áll a város közleményében.

Waters évek óta hangos vezetője az Izrael elleni bojkott és szankciós mozgalomnak, és felszólítja művésztársait, hogy ne lépjenek fel ott.

Az elmúlt hónapokban védelmébe vette Oroszország ukrajnai invázióját, ami néhány lengyelországi koncertjének lemondásához vezetett.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Az iráni tévé politikai szakértőnek nézte Roger Waterst

A perzsa műsorszolgáltató helyreigazításra kényszerült, miután előzőleg szakértőként mutatta be a Pink Floyd egykori basszusgitárosát, aki szerint „Bidenben nem lehet megbízni”.