Amerikai női biciklista: Visszavonulok, mert férfiak ellen kell indulnom

A női cyclocross bajnok Hannah Arensman bejelentette, hogy visszavonul a sportágtól, miután a legutóbbi UCI Cyclocross Nemzeti Bajnokságon a negyedik helyen végzett egy férfi versenyző mögött a női kategóriában.

„Úgy döntöttem, hogy befejezem a kerékpáros pályafutásomat. A legutóbbi UCI Cyclocross Országos Bajnokságon a női kategóriában az utolsó versenyemen a 4. helyen végeztem, mindkét oldalon a 3. és 5. helyezést elért férfi versenyzők mellett” – mondta Arensman.

„A nővérem és a családom zokogva nézte, ahogy egy férfi előttem ért célba, mivel a verseny során több fizikai interakciónak is tanúi voltak vele” – tette hozzá a 98-as születésű versenyző.

A szóban forgó versenyre tavaly decemberben került sor, és a közösségi médiában megosztottak egy videoklipet, amelyen a harmadik helyen célba érkező transznemű Austin Killips hogy a versenypályán Arensmant vállon üti.

Tom Pearman on Twitter: „Forget the fact that AK is a biological male. He/She should have been DQ for this move which was only one of at least 3 attempts to put Arnesman into the tape. I was standing right there when one of the others happened. You can do better. pic.twitter.com/pySpaOXnty / Twitter”

Forget the fact that AK is a biological male. He/She should have been DQ for this move which was only one of at least 3 attempts to put Arnesman into the tape. I was standing right there when one of the others happened. You can do better. pic.twitter.com/pySpaOXnty

Arensman egy transz-sportoló ellenes beadványban kifejtette, hogy sportoló családba született, és már fiatal korától kezdve sportolt, és „felkapaszkodott a ranglétrán, hogy elit cyclocross versenyzővé váljon”.

„Az elmúlt néhány évben a női versenyeken közvetlenül férfi kerékpárosokkal kellett versenyeznem”

– folytatta. „Ahogy ez egyre inkább valósággá vált, egyre elkeserítőbbé vált, hogy olyan keményen edzek, mint amilyen keményen edzek, csakhogy veszítenem kell egy olyan férfival szemben, akinek az androgénizált teste tisztességtelen előnye, ami természeténél fogva nyilvánvaló előnyt biztosít neki velem szemben, függetlenül attól, hogy milyen keményen edzek.”

Hozzátette, hogy nagyon nehéz belegondolni abba a lehetőségbe, hogy a februári Cyclocross-világbajnokságon egy férfi versenyző miatt nem került be a nemzetközi válogatottba az amerikai csapatba.

„A jövőre nézve együtt érzek a fiatal lányokkal, akik versenyezni tanulnak, és akik egy olyan korban nőnek fel, amikor már nincs tisztességes esélyük arra, hogy új rekordot állítsanak fel”

– zárta Arensman.

(The Post Millennial)

Az Atlétikai Világszövetség kitiltotta versenyeiről a transznemű sportolókat

A döntést a női sport védelme érdekében hozták.