A Shtisel két szereplőjéről fog szólni egy új izraeli sorozat

Spinoff sorozaton dolgoznak a Shtisel készítői, ami ezúttal európai helyszínt kap.

A sorozat Nuchemet és Libbyt karaktereket fogja követi majd a Meá Searim negyedbe költözésük előtti években, és Antwerpenben fog játszódni – számolt be az i24News.

Az izraeli Yes stúdió bejelentette, hogy spin-offot készít a Shtisel című sorozatból, amely a „Kugel” címet kapta, és az askenázi zsidók körében népszerű tésztasüteményről kapta a nevét.

Yehonatan Indursky, a „Shtisel” társalkotója áll a sorozat mögött, amely Nuchem (Sasson Gabai) és Libby (Hadas Yaron) életét követi majd nyomon a jeruzsálemi Mea Shearim negyedbe való költözésük előtti években.

A sorozat Antwerpenben fog játszódni, egy belga városban, ahol nagyszámú zsidó lakosság él, köztük körülbelül 20 000 ultraortodox zsidó. Antwerpenben Nuchem ékszerészként és gyémántkereskedőként dolgozik, mint a város zsidó lakosságának nagy része.

Fiatal lánya, Libby azt reméli, hogy eljegyzik, de a család szétszakad, miután az anyja elhagyta őket. A „Shtisel”-hez hasonlóan a sorozat is a szerelemről, a családról és az ezzel járó veszélyes feszültségekről fog szólni.

A „Kugel”-nak még nincs megjelenési dátuma, de az első epizódok még 2023 vége előtt adásba kerülhetnek Izraelben.

Tekintettel a „Shtisel” című sorozat nemzetközi sikerére, a készítők és a színészek remélik, hogy ugyanez fog történni a „Kugel”-al is. Azt azonban még korai lenne megmondani, hogy a sorozat megtartja-e eredeti nevét, amikor végül Izrael határain kívül is adásba kerül.

Sulem Shtisel, avagy Dov Glickman: „Sokkal több türelemmel kellene lennünk a haredi emberekkel szemben”

A Shtisel sorozat Sulemjét játszó Dov Glickmannal az általa megformált karakterről, a Shtisel sikeréről, a gyökerekről és az izraeli társadalomban feszülő ellentétekről is beszélgettünk. Megyeri A. Jonatán interjúja.