180 fokos fordulatot vett Ron DeSantis Ukrajnával kapcsolatos véleménye

A népszerű floridai kormányzó keményen nekiment az orosz elnöknek.

Ron DeSantis floridai kormányzó „háborús bűnösnek” bélyegezte Vlagyimir Putyint, és követelte, hogy „vonják felelősségre” Ukrajna barbár megszállásáért.

A kormányzó ezzel keményebb hangot ütött meg a múlt heti nyilatkozatához képest, amelyben az egy éve tartó háborút egyszerűen „területi vitának” minősítette. A kormányzó a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adott nyilatkozatában tett kijelentését, miszerint nem Amerika „létfontosságú nemzeti érdeke”, hogy „tovább bonyolódjon az Ukrajna és Oroszország közötti területi vita”, számos vezető republikánus – köztük Lindsey Graham szenátor és Marco Rubio szenátor – élesen bírálta.

DeSantis most azt mondja, hogy Oroszországnak hiba volt Ukrajnát megtámadnia, és hiba volt 2014-ben megszállni és elfoglalni a Krímet, és nem is fogja megnyerni a háborút.

DeSantis vesztesnek nevezte Putyint és Oroszországot, amely szerinte „lényegében egy benzinkút egy rakás atomfegyverrel”.

Nem tetszik a túlzott ukrajnai szerepvállalás a republikánus elnökjelölteknek

DeSantis szerint Biden biankó csekket ad Zelenszkijnek, Trump pedig Moszkva helyett inkább Washingtonban szeretne rendszerváltást.