A tüntetések miatt lerövidíti berlini útját Netanjahu

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök lerövidítette erre a hétre tervezett berlini útját és ma, azaz csütörtökön visszatért a zsidó államba – közölte hivatala, amely korábban azt mondta, hogy Németországban „a nemzetbiztonsággal kapcsolatos fejleményekről” folytatott konzultációkat — jelenti a Reuters.

A december óta kormányon lévő jobboldali-vallásos kormányt példátlan tüntetések sújtják az igazságszolgáltatás tervezett átalakítása ellen. A tüntetők közölték, hogy megpróbálják megakadályozni, hogy Netanjahu szerdán elérje a repülőteret.

Netanjahu és Joav Gallant védelmi miniszter közölték, hogy magas szintű megbeszéléseket folytattak egy nemzetbiztonsági kérdésről, amelyet izraeli tisztviselők nem kívántak tovább kommentálni.

A héten egy izraeli autós súlyosan megsérült egy robbanásban Júdea-Szamáriában, ahol az elmúlt hónapokban felerősödtek a palesztin fegyveresek támadásai.

Intifádára szólítja az izraeli arabokat az Iszlám Dzsihád

A terrorszervezet szerint „átfogó intifádára van szükség, amely megteremti az alapot az ellenség kiűzéséhez egész Palesztinából”.